Kira dönemi bitmeden evin boşaltılması durumunda Kiracının durumu.
Merhaba,
15 Aralık 2011 tarihinde istanbulda merkezi bir yerde 12 aylık kontratlı daire kiraladım. Fakat 5 ay sonra askere gitmek istediğim için evi boşaltmak istiyorum. Kanunlar kiracıdan yana, dönem bitmeden ihtarname çekip evden çıkabilirsiniz diyenler var. Sizlerin görüşleri nelerdir? Ne yapmak yerinde olur?
http://www.uzmantv.com/kiraci-kirala...i-ne-yapabilir (Not: Daire zemin kat, bazı duvarlar hafif rutubetli, basık ve soğuk)
Cevap: Kira dönemi bitmeden evin boşaltılması durumunda Kiracının durumu.
Alıntı:
momert rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
15 Aralık 2011 tarihinde istanbulda merkezi bir yerde 12 aylık kontratlı daire kiraladım. Fakat 5 ay sonra askere gitmek istediğim için evi boşaltmak istiyorum. Kanunlar kiracıdan yana, dönem bitmeden ihtarname çekip evden çıkabilirsiniz diyenler var. Sizlerin görüşleri nelerdir? Ne yapmak yerinde olur?
http://www.uzmantv.com/kiraci-kirala...i-ne-yapabilir (Not: Daire zemin kat, bazı duvarlar hafif rutubetli, basık ve soğuk)
İhtar name çekip evden çıkarsınız da ev sahibi sizden sözleşme bitene kadar yani 15 aralık 2012 tarihine kadar evin boş kaldığını iddia edip kira ücreti için dava açıp alacağını talep eder.Bu sitede okuyup ta bilgilendiğim genelde Hakimlerin 3-4 aylık kira parasını kiracının ödemesine hükmettiği yönünde yorumlar okumuştum.
Ev sahibi kira kontratı mesela 15 aralıkta doluyor kafasına göre size veya bütün ev sahipleri kiracılarına noterden ihtar çekip evi tahliye et diyemez kanunen.Bütün kiracılar kira kontratı dolacağı zaman kafasına göre ne sebepten olursa olsun evi tahliye edebilir.Size anlatılmak istenen buydu sanırım.Kiracı bu konuda avantajlı yani.
Durumunuzu ev sahibine anlatabilirsiniz.Anlayışla karşılayabilir,yerine kiracı bul diyebilir,boş kalan zamanın kirasını talep edebilir.Bu aranızda konuşulacak meseleler yani.
Cevap: Kira dönemi bitmeden evin boşaltılması durumunda Kiracının durumu.
askere gidilmesi haklı neden yada mucir sebep oluşturmaz mı? tam bir bilgim yok bir araştırın derim.