-
Hırsızlık
arkadaşlar ben kasım 2010da istanbulda arkadaşlarla gittiğimiz bir barda aynı gruptan 4 bayanın çantasından cüzzi miktarlarda para çaldım. olay gerçekleşirken aşırı derecede alkollüydüm ve ne yaptığımın farkında değildim. kızlardan biri durumu fark edince mekan sahibinin yanına gitti. bu sırada ben teslim oldum, çünkü kameralardan zaten tespit edileceğimi biliyordum. bayanların zararı anında karşılandı ve hiçbiri hakkımda şikayette bulunmadı. ayrıca mekan sahibide şikayette bulunmadı. mekanda sivil polisler bulunduğu için karakolda 1 gece geçirdim ve sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldım. teslim olmam, zararları karşılamış olmam, sicilimin temiz olması ve pişmanlığımıdan dolayı hakim bey tutuksuz yargılanmama karar verdi. olaydan birkaç ay sonra almanyaya döndüm ve üniversite eğitimime devam ettim. istanbuldaki adresimden bana ulaşamadıkları için kayseride yaşayan aileme kayseri adliyesinden ihbarname yollanmış (ifade için olsa gerek).
e-devlet sitesinden öğrendiğim kadarıyla hakkımda istanbulda aynı suçtan 4 ayrı kamu davası açılmış. tek dava olması gerekmiyormu?
şu an ne yapmam gerekiyor? hakkımda tutuklama kararı çıkarmı? bu davaların sonucu ne olur?
türkiyenin kanunlarını bilmediğim için çok zor durumdayım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
sevgilerle..
-
Cevap: hırsızlık
Malvarlığına karşı işlenen suçlar
Esasında bu tür suça bulaşanları günahım kadar sevmem hiç kimse sevmez , düşünsene adam belki 10 sene boyunca gece gündüz çalıştı çabaladı didindi kazandı sen kalkıp bir gecede adamın tüm emeklerini vicdansızca çalıyorsun o adamın halini hiç düşünmeden.. işte burada şeriat kuralları yanlısıyım.Keseceksin kolunu abi başka çaresi yok .. Acından öl yine başkasının malını çalma arkadaş bunun mazereti mi olur..
Madde 141- (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
Suçun;
a) Kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak,
b) Elde veya üstte taşınan eşyayı çekip almak suretiyle ya da özel beceriyle,
..
..
İşlenmesi hâlinde, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Suçun, bu fıkranın (b) bendinde belirtilen surette, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kimseye karşı işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte biri oranına kadar artırılır.
Şimdi bu kişiler sarhoş durumda ise mahkeme bu kişilerin malını koruyamayacak durumda olduğunu falan düşünürse işin sakat..Yok eğer buradaki kastedilen hani engelli durumdadır yada küçüktür çocuktur güçsüzdür gibi durumlar ise bir şansın var.