Fahiş Tazminat ve haksız nafakaya hükmedilmesi
Eşimle 2007 yılından itibaren ayrılma sürecine girdik. İlk davayı (şiddetli geçimsizlik)ben açmıştım boşanmak için fakat bu davanın sonucunda hakim boşamadı. Daha sonrasında karşı taraf (şiddetli geçimsizlik) dava açtı. Uzun bir mahkeme sürecinden sonra 3. celsede hakim bizi boşadı. Fakat 20.000tl manevi 10.000tl maddi tazminat taleplerini kabul etti. Bunun yanında kızıma 250tl nafaka hükmünde bulundu ve karşı tarafın talebi olmadığı haldede eşimede 250tl nafaka bağladı.
Öncelikle kandimce haklı olduğum birçok konu olduğu halde ve bunlarıda şahitlerimle hakime sunduğumuz halde hakimin önyargılı bir şekilde, ve benim maddi ve manevi durumum hiç gözetilmeden verdiği bu kararlara bir anlam veremedim. Dolayısıyla temyize gitti.
Şimdi benim sormak istediğim 2 sorum var..
1- Ben özel sektörde çalışan ve aylık 1.000tl kadar geliri olan biirisiyim. Üzerime kayıtlı hiçbir gayrimenkulüm yok. Temyizden eyer bu 30.000tl lik tazminat geri dönerse bunu ödeyebilecek bir durumumda yok. Bunu ödeyemediğim takdirde olabilecek şeyler nelerdir? Ve bu tazminata tekrar itiraz edebilme şansım varmı bu konuda ne yapabilirim?
2- 2. sorum ise ayrı bir garip durum. Hakim dediğim gibi karşı tarafın talebi olmadığı halde ve ayrıldığım eşim çalıştığı ve bana yakın maaşı olduğu halde nafaka bağlaması. Fakat biz bu durumu bu kararı temyize gönderdikden sonra ve karşı tarafın beni bu nafakayı ödemediğim için icraya vermesinden sonra farkk ettik. Tabiki bu benim avukatımın dikkatsizliği ve takipsizliğinden kaynaklanıyor. Bu durumu düzeltebilmek adına avukatım hakime gitmiş. Hakim hatayı kabul etmiş, bir önceki davadan kopyala yapıştır yaptıkları için, bizden bir önce verilen karar bize geçmiş. Fakat karar şu an temyizde olduğu için yapılacak şeyin yargıtaya bu durumu açıklayan bir dilekce yazmakmış. Avukatımın dediğine görede bunun cevabı 2 hafta içersinde cevap verilmesi ve gerekli düzeltmenin yapılması gerekiyormuş. Fakat dilekcenin gönderilmesi 1 ayı geçmesine rağmen herhangibi cevap gelmedi. Karşı tarafın avukatı ise icradan aracıma tedbir koydurmuş. Aracımı sağlık nedenleri satmam gerektiği halde satamıyorum. Bu durumdan en kısa sürede kurtulabilmem için ne yapmam gerektiği konusunda veya bu icrayı kaldırabimek için uygulanabilinecek başka bir yol varmı? Yardımcı olursanız çok seviniirim.
Şimdiden yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Fahiş Tazminat ve haksız nafakaya hükmedilmesi
Bu konuya cevap verebilecek kimse yokmu? Lütfen biri aydınlatsın, çok acil...