Maaş haczi için verilen muvaffakatnameden vazgeçilebilr mi?
Herkese selamlar.Forumlarda aradım ama bulamadım.Bir öğretmen arkadaşımın sıkıntısı var.Bana bilgim olup olmadığını sordu bende bilmediğim için sizlere sormak istedim.Öğretmen arkadaşım avukata maaşının tamamının kesilmesi için muvaffakatneme veriyor.(borcuda 2 ayda bitiyor zaten).Fakat avukat bununla yetinmeyip eve hacze geliyor ve plazma tv yi alıp haczediyor.Buna kızan öğretmen arkadaşım,maaşının tamamının kesilmesi için verdiği muvaffakatnameden vazgeçmek istiyor.Vazgeçebilir mi? Nasıl bir yol izleyebilir.Teşekkürler ve saygılar....
Cevap: Maaş haczi için verilen muvaffakatnameden vazgeçilebilr mi?
Dostlar,Avukat arkadaşlar.Acil cevap bekliyorum.Maaş yaklaştı.Maaşın tamamı kesilecek yoksa muvaffakatnameden vazgeçmezse.Cevap bekliyoruz lütfen...
borç bitmiş işte uğraşma.dava açsan 1 sene sürer bi maaş daha bekleyecek o kişi.zaten muvafakatın iptali zor
Maaşın tamamının haczi için veilmiş olan muvaffakatnameden tek taraflı vazgeçilebilir mi?Hala cevap alamadım.Ayrıca bunun için icra dairesine mi yoksa icra mahkemesine baş vurulmalı.Cevap bekliyorum.Teşekkürler..
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
Maaşın tamamının haczi için veilmiş olan muvaffakatnameden tek taraflı vazgeçilebilir mi?Hala cevap alamadım.Ayrıca bunun için icra dairesine mi yoksa icra mahkemesine baş vurulmalı.Cevap bekliyorum.Teşekkürler..
Geçerli bir sebep sunulabilirse elbette muvafakatten vaz geçilebilir.
Vazgeçilme isteği kabul edilinceye kadar zaten borç ödenmiş olacaktır.
Edoğan bey cevabınız için teşekkürler.Vazgeçme isteğini dilekçe ile icra dairesine mi yoksa icra ceza mahkemesine vereceğim...
Muvafakati nerede verdiyseniz dilekçenizi de oraya vermelisiniz teorik olarak.
Ya da icra mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Fakat maaş haczi dışında, avukatın , borcun tahsili için diğer menkul -gayrimenkullere de haciz uygulama hakkı var. Dilekçenizin kabul göreceğini sanmıyorum.
Siz ( arkadaşınız) maaş haczi için muvafakat verirken, avukat başkaca bir haciz uygulamayacağına dair bir yazılı taahhütte bulundu mu ki?