Komşumuz kedisini dışarı attı ve apartmanın içinde cirit atıyor.
Dış kapıyı her açtığımızda hayvan içeri girmeye çalışıyor.
Komşumun bu yaptığı kanunen suç mudur?
Eğe suç ise ne gibi işlemler yapmalıyım ve yaptırılar ne olacaktır?
Printable View
Komşumuz kedisini dışarı attı ve apartmanın içinde cirit atıyor.
Dış kapıyı her açtığımızda hayvan içeri girmeye çalışıyor.
Komşumun bu yaptığı kanunen suç mudur?
Eğe suç ise ne gibi işlemler yapmalıyım ve yaptırılar ne olacaktır?
Garibim kedi sevdirememiş demekki kendisini , şimdi o karda kışta soğukta dışarıda kurtların , köpeklerin , vahşi hayvanların saldırıları altında nasıl yaşar.
Bunlar birde şehir kedisi , kır kedisi felan olsa hadi doğaya uyum sağlar ama. Şehirde yetiştikleri için alışmışlar mır mır soba başında yatmaya , iki miyav dedim mi süt , iki miyav dedim mi kedi maması. Şimdi bu nasıl yaşasın sokaklarda..
Evsiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği
Sahipsiz Hayvanlar Koruma Derneği
Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği
Hayvan Dostları Platformu ( bir tanede insan dostları plaftormu kuran yok küstüm .)
Kedilerin evi olurmu acaba diye düşündüm. Bu kedi evden dışarı çıkınca evsiz kedimi oluyor yoksa doğal yaşaması gereken ortamda bulunan bir kedimi oluyor diye düşündüm. Bir türlü bu sorulara cevap bulamadım.
Duygusal tarafım ya kardeşim bu kedi eve alışmış atılırmı diyor.Madem birisi atıyor sen bu kadar hassassında bu kediyi niye evine almıyorsun diyor.
Diğer tarafım kedi bu ya kedi dediğin sokakta yaşar. Gitsin sokakta balık artıklarını bulsun , yemek artıklarını bulsun , fareler bulsun yesin doysun o da günlük yiyecek - içecek ihtiyacını böyle gidersin diyor. Nasıl olsa çalışma derdi yok bişiyi yok. alt tarafı 1 günde bir 300 ml su , 60 kalorilik yiyeceğe ihtiyacı var.Dana değil ya günde 30 litre su içsin , 10 kg ot yesin. Onuda bulamayacaksa ne diye dünyaya geldi diyorum. Biz kediyi evimize alsak günlük bu ihtiyaçlarını karşılarsak kedi bize ne vericekki diyorum. Bulaşık yıkayamaz , çamaşırları yıkayamaz , yerleri süpüremez , ev işlerimize yardım edemez.
Onuda yaslaninca evlatlari terk etsin duygusuz yaratik komsunuz
Öyle demeyin bakın mart ayında atmış kediyi bi ihtiyacı varsa gitsin görsün diye hep kötüye yormamak lazım.
İnsanoğlu olarak mevsimlerin dengesini bozduğumuzdan, kedilerin martı şubatta oldu, ayrıca tüy yenileme zamanları falanda şaştı. Bakalım ilerde biz insanların neleri şaşacak. Küresel ısınma sonucunda gelecek olan buzul çağında türümüz hayatta kalacak olsada kayıp çok fazla olacak. Tabi bu yeniden başlamak, bu sefer kaynakları doğru kullanıp, ürememizi kontrol altına almak ve en önemlisi devletlerin ve kaynakların çoğunu elinde tutan yüzde olarak çok az bir azınlığın hükümünden kurtulmak için bir fırsat. Kediden nereye geldik.. Konu hakkında yorumum; o komşunun ben... Ha bizde hasta kedi alıyoz sokaktan bazen, tedavisini yaptırıp, tedavi bitip iyileşince bırakıyoruz tekrar, böyle bişeyse günahını almıyım.