Disiplin soruşturmasındaki 1 aylık zaman aşımı neye göre?
Öncelikle herkese merhabalar, ben adliyede çalışıyorum ve görevi kötüye kullanma suçundan hak etmediğim bir şekilde hakkımda sulh ceza mahkemesine dava açıldı. buna müteakip disiplin soruşturmasını başlatmak üzere disiplin amirine yazı yolladılar. benim anlamadığım şey şudur:
suç tarihi: ağustos 2011
soruşturmaya başlama tarihi: eylül 2011
iddianame açılış tarihi: mart 2012
disiplin soruşturmasını açma tarihi: mart 2012
günah keçisi olduğumuz için tek şüpheli ben oluyorum dosyada diğer şüpheliye ek takipsizlik veriliyor. moralim çok bozuk birde üstüne disiplin soruşturması geçiriyorum. alnım ak beraat alacağımdan yüzde yüz eminim ancak süreç beni yoruyor. psikolojik olarak da çökmüş vaziyetteyim zaten. olayda şikayet yok benim yaptığımı da ispatlayamıyorlar ancak savcı bana usulen açmam lazımdı diyor... şaka gibi.
değerli hukukçu arkadaşlara benim sormak istediğim şey 125. maddede galiba 1 aylık zaman aşımı söz konusu yani olayın öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde disiplin soruşturması açmak gerekiyor. olay ağustosta oluyor ve olayı o dönemin disiplin amiri olan yazı işleri müdürü biliyor daha doğrusu herkes biliyor. ancak aylar sonra iddianame ile birlikte disiplin soruşturması açılma yoluna gidiyor. yani neye göre bu 1 aylık zamanaşımı söz konusudur bu durumda onu sormak istiyorum.
iyi çalışmalar diler, saygılar sunarım.
Cevap: Disiplin soruşturmasındaki 1 aylık zaman aşımı neye göre?
Merhabalar
Benim sormak istediğim bir konu ise şahsıma yapılan idari disiplin soruşturmasının zaman aşımı ile ilgilidir.16/12/2009 tarihinde olay gerçekleşiyor.İfadem ise 21/01/2012 tarihinde alıyor.Bu halde DMK127 göre 2 yıllık zaman aşımı var.Yalnız 4483 Sayılı Kanuna göre soruşturma izni isterken de olayı 11/03/2011 tarihinde öğrenildiği deniliyor.Burada ben ifademi 18/01/2012 tarihinde verdim.Ama olay 11/03/2011 tarihinde öğrenildi.
Bu halde DMK127 de sayılan zaman aşımı süreleri 1 ay ve 6 ay içinde soruşturmaya başlanılmazsa deniliyor ya zaman aşımı uygulanabılırmı?
Alıntı:
mstfdmrcn rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Benim sormak istediğim bir konu ise şahsıma yapılan idari disiplin soruşturmasının zaman aşımı ile ilgilidir.16/12/2009 tarihinde olay gerçekleşiyor.İfadem ise 21/01/2012 tarihinde alıyor.Bu halde DMK127 göre 2 yıllık zaman aşımı var.Yalnız 4483 Sayılı Kanuna göre soruşturma izni isterken de olayı 11/03/2011 tarihinde öğrenildiği deniliyor.Burada ben ifademi 18/01/2012 tarihinde verdim.Ama olay 11/03/2011 tarihinde öğrenildi.
Bu halde DMK127 de sayılan zaman aşımı süreleri 1 ay ve 6 ay içinde soruşturmaya başlanılmazsa deniliyor ya zaman aşımı uygulanabılırmı?
benim fikrim zamanaşımı çoktan geçmiş. ifadenin alındığı tarih kabul edilir olayı öğreniyorlar benim anlamadığım ifadeni neye dayanarak aldılar? disiplin soruşturması kapsamında alınmadı mı?
Hakkimda hem dİsİplİn soruŞturmasi hemde 4483 sayili memurlar ve dİĞer kamu gÖrevlİlerİ hakkindakİ kanun uyarinca soruŞturma actilar.kaymakamliktan İzİn alarak.adlİ soruŞturma İÇİn İtİraz ettİm.İdarİ İÇİnde dmk 127 madde gereĞİnce zaman aŞimi olduĞunu belİrttİm ama emnİyet.malesef...ne yapmaliyim.