İnternet Sitesi Üzerinden Reklam
Merhabalar ,
Bugün bir muhasebeci dostum ile yaptığım muhabbet sırasında,e-ticaret vergilendirilmesi ve cezaları üzerinde fikir alışverişi yaptım ve devamında ondan aldığım cevapları internet üzerinde araştırdım.Konuyu açmadan önce 'gelişmiş arama' kısmında bu konuyla alakalı cevaplar aradım.Benzer konular var.Açıkcası istediğim cevaba ulaşamadım ve sizlere sorma kararı aldım. Konudan bahsetmek gerekirse ;
Bir arkadaşımın internet (forum) sitesi mevcut ve forumların bazı kısımları (banner vb.) reklam alanı olarak kullanılabiliyor. Bu reklam alanlarını aylık belirli bir miktar karşılığında,almak isteyen forum kullanıcılarına satıyor. Bu işleme bağlı olarak herhangibir vergi ödemesi gerekiyor mu ? E-Ticaret hukuğunu internetde incelediğimde genelde internet sitesi üzerinden ürün satışlarının vergilendirildiğini gördüm.Ancak arkadaşımın internet sitesinde herhangibir ürün satışı yok.Yalnızca bahsettiğim üzere belirli reklam alanlarını,belirli süre ve miktarda satışını yapıyor ve reklam alanları oyun tanıtımları üzerine. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
Cevap: İnternet Sitesi Üzerinden Reklam
Evet arkadaşlar bunu bende merak ediyorum yazabilirmisiniz ?
Cevap: İnternet Sitesi Üzerinden Reklam
aynı sorunun cevabını bende merak etmekteyim?