İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
Dava açma süresi, özel kanunlarda ayrı süre gösterilmeyen hallerde; Danıştay ve İdare mahkemelerinde 60 (altmış), Vergi mahkemelerinde ise 30 (otuz) gündür. Süreler kararın tebliği veya ilan edildiği günün ertesi günü başlar. Buraya kadar herşey normal, ben 27 haziran tarihinde bağlı bulunduğum komisyona dilekçe verdim, dilekçeye cevap süresi de 60 gün olduğundan, 26 ağustos tarihine kadar cevap verilmediğinde talep zımnen reddedilmiş sayılıyor. Peki, zımnen red için gereken 60 günün hesaplanmasında dilekçenin veriliş tarihi mi esas alınıyor, yoksa kuruma ulaşma tarihi mi? Ayrıca dava açma sürelerinin son günü adli tatile denk geldiğinde bu süre adli tatilin bitiminden itibaren bir hafta daha uzuyorsa, verilen dilekçeye cevap süresi de aynı şekilde uzamaz mı? Şöyle ki adli bir kurumda çalışıyorum ve dilekçemi yine adli merci aracılığıyla bağlı bulunduğum komisyona yolladım. Bu durumda cevap süresinin son günü adli tatile denk geliyor, cevap verecek kurum da nihayetinde adli merci ve bana cevabın da adli merci aracılığıyla yapılması gerekiyor. Aslında dışarıdan baktığımda davanın süre yönünden red edilmesi normal gözüküyor, ancak cevap süreleriyle ilgili detaylı bir bilgiye maalesef ulaşamadım ve bu soruyu sormak zorunda kaldım. Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
kızmakm yok....
profesyonel yardım almanız gerekir.....
Tabiki haklısınız avukat bey ücretsiz profesyonel yardım alabilecek kadar avukat arkadaşım var ama bu saatte kafama takılan bir konu için sadece forumu rahatsız edebilirim diye düşünmüştüm. Yine de teşekkürler ;)
Sn. zzerent
Sevgili kardeşim
sana kimse apra istemiyor
biz parayı aşmışız...
Peki bu tip bir konuda psikolojik danışmandan mı profesyonel yardım almam gerekiyordu? Bana kızmak yok demişken sizin kızıyor olmanız ilginç olsa da ben yine de kızmayacağım. Doğrusu sizin para ya da arpayı aşmış olmanız da beni ilgilendirmiyor. Ben bir soru sordum cevap vermek ya da vermemek forum üyelerinin elinde verenin de vermeyenin de canı sağolsun, size iyi geceler...
Sevgili kardeşim size niçin kızayım...
Bu konu ilgimi çekti.
Gerekçeli karar geldiğinde buraya yapıştırabilir misiniz ?
Tabiki geldiğinde yapıştırırım, ilginiz için teşekkürler..
Ayrıca bugün farkettiğim bir olay da şöyle; yine benim 27 haziranda verdiğim dilekçe savcı tarafından 28 haziranda onaylanarak uyap üzerinden komisyon ekranına düşmüş. Bu durumda 60 günlük cevap süresinin son günü 27 ağustos cumartesi gününe denk geliyor. Benim dava tarihim 27 ekim günüyse süre geçmiş midir, geçmemiş midir?
Alıntı:
ZzerenN rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca bugün farkettiğim bir olay da şöyle; yine benim 27 haziranda verdiğim dilekçe savcı tarafından 28 haziranda onaylanarak uyap üzerinden komisyon ekranına düşmüş. Bu durumda 60 günlük cevap süresinin son günü 27 ağustos cumartesi gününe denk geliyor. Benim dava tarihim 27 ekim günüyse süre geçmiş midir, geçmemiş midir?
Yargıtay kararlarında temyiz süresinin son gününün idari tatil olması nedeniyle mesainin başladığı ilk günü verilen dilekçenin süre yönünden reddedildiğini okumuştum. Yargıtay, resmi tatillerin dışında kalan tatil günlerini temyiz süresine dahil etmişti.(4 günlük bayram tatilinin idari izinle 9 güne çıkması gibi) Gerekçesi, idari tatil gününde önlem alınarak nöbetçi memurların bırakıldığı, esasen kurumların açık olduğu.... Adli tatillerde aynı şekilde olabilir.