Eşimle işlerimiz nedeni ile ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Bu yüzden eşim 5 yıldır babasının evinde kalıyor.Hamileliği de çocuklarımızın doğumu da babasında kalırken gerçekleşti. Son 5 aydır ayrı bir konut kiralamasına rağmen buraya taşınmadı. Barışmak için bir araya geldiğimiz Aralık ayının birkaç günü hariç o da ben de bu evde kalmadık. Bütün çabalarıma rağmen barışmak ve bir araya gelmek mümkün olmadı. Şu anda geçirdiğim ameliyat nedeni ile raporlu olduğumdan ben de aynı şehirde babamda kalıyorum. Yani evlendiğimizden bu yana ortak konut yok. Sadece kiralandığı halde taşınılmayan bir ev var. Sanırım eşim bu ay içinde o eve taşınacak ve haftaya da boşanma davası açılacak. Bu evin aile konutu sayılmasını mahkemeden talep edebilir miyim. Sizce kabul edilir mi?
Dediğim gibi benim asıl konutum başka şehirde.Haftasonu iki gün büyük çocuğumuzu alıp bakmamı istiyor. Küçük çocuğumuzu da onu alırken görecekmişim. Benim her hafta sonu gelip çocuğumuzu iki şehir arasında dolaştırmama ne zaman yeter ne de imkan. Eşim ise babamın evine götürmemi istiyor.Ben de böyle birşey yapmak istemiyorum. Götürmemde tabiiki bir sakınca ya da engel yok ama 37 yaşında, aile kurmuş bir insan olarak babaevine bu şekilde gitmek de bana göre bişey değil. Onlar için bir sakınca olmasa da eşimin bu talebi bana saçma geliyor.Ortada iki çocuk varken biri ile vakit geçirip diğerini haftada 1-2 saat görmek de bana göre değil. Ben sadece haftasonları bahsettiğim konuta gidip (tabii ki bütün giderlerine katkıda bulunarak, hatta giderlerinin çoğunu karşılayarak) iki çocuğumla olabildiğince vakit geçirmek istiyorum. Mahkeme bu konutu aile konutu olarak kabul eder mi?