Üniversite Memurunun Eş Durumundan Tayini
Öncelikle Merhabalar Ben Üniversitede Bilgisayar İşletmeni olarak görev yapmaktayım eşim başka bir şehirdeki üniversite hastanesinde 4/b li Hemşire olarak çalışıyor. Eşim yanıma atanmak için kurumuna dilekçe verdi ona verilen cevap olumsuz olduğundan dolayı ben o üniversiteye atanmak için Kurumumdan muvakatımı isteyeceğim ama kurumum muvafakat konusuna olumsuz bakıyor eşim çakılı kadroda olduğu için mahkemeye gidersem nasıl bir yol izlemeliyim beni bilgilendiriseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.
Eşimin dilekçesine verilen cevabın özeti ;
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. maddesinde Memurların Bir kurumdan Diğerine Nakilleri hükmü düzenlenmiş ise de 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin b bendi hükümlerine göre 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personellerin Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara tabi olarak çalışanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. maddesinde düzenlenen hükümlerin uygulama imkanı yoktur.
Yukarıda izah olunan nedenlerle 657/4-B maddesine göre Hemşire unvanı ile.... Üniversitesi dışında bir kuruma atanma, eş durumu nedeniyle tayin veya becayiş yapmanıza imkan bulunmamaktadır.
Cevap: Üniversite Memurunun Eş Durumundan Tayini
Merhabalar.ben üniversite hastanesinde 2010 temmuz ayından beri kadrolu eczacı olarak çalışmaktayım.eşim ise ankarada nisan 2011 den beri serbest eczacı olarak çalışmakta.ben eş durumu ile ankaradaki üniversite hastanelerinden birine geçmek istiyorum.benim şuan çalıştığım üniversite hastanesi muvafakat vermiyor.eğer idari mahkemeye başvurursam kazanabilirmiyim? bir de eşim serbest eczacı olması mahkemeyi kazanmama engel olurmu yada belli bir süredir bağkur priminin yatmış olması gerekiyormu,2010 nisan ayından beri çalışıyor olması yeterlimi? beni bilgilerndirirseniz çok sevinirim .şimdiden teşekkür ediyorum