Bir arkadaşıma kefil oldum senete kefil yerine imza attım. Hakkımda mahkeme açılmış
Bir arkadaşıma kefil oldum senete kefil yerine imza attım. Hakkımda ağır ceza mahkemesinde dava açılmış. Olay şu şekilde meydana geldi. Bir arkadaşım beni telefonla aradı ve istanbul'da olduğunu ve oradan bir ev alacağını söyledi. Bende hadi hayırlısı dedim. Bir kaçgün sonra yanıma tanımadığım iki kişiyle beraber geldiler. Gelenlere arkadaş dedi ki kefilim bu diyerek beni gösterdi. O gelen kişide biz bir alışveriş yapacağız arkadaşı tanıyorum fakar usul yerini bulsun diyerek bir kefil istedik oda sizin yanınıza getirdi dedi. Bende kefil olayım ancak benim şu işlerim bozuk iflasın eşiğindeyim ilerleyen zamanlarda aranızda çıkacak bir anlaşmazlık sonucu bana bu parayı öde dediğinizde ben bu parayı ödeme imkanım şu an hiç yok yarınlarda ne olacağını bilemem dedim. O gelen kişilerde bana ya zaten bu bir formalite biz birbirimizi tanıyoruz dediler. Bunun üzerine arkadaş bir senet çıkardı. Üzerine rakamı, kendisinin adını ve altına benim adımı yazdı veikimizde imzaladık. Gelen kişilere senedi verdi onlarda senedi ceplerine koydular ve yanımdan ayrıldılar. olay bu şekilde oldu. Sonradan senetin üzerine bir kaşe vurulmuş benim ve arkadaşın hiç alakası olmayan bir ltd.şti. kaşesi. Ve neticesinde bu senetle bizi bunlar dolandırdı. Diyerek C.Savcılığına suç duyurusunda bulunuyorlar ve akabinde dava açılıyor. Davaya olan biteni bu şekilde anlattım. Dava ağır ceza mahkesinde açılmıştı mahkeme bu konu asliye cazanın konusu diyerek davayı asliye cezaya aktardı. Asliye cezada davayı temyiz gönderdi. Şu anda tekrar ağır ceza hakkımda dava açılmış aynı bo konuda. Değişilik olarak sadece davacı neteliğinde olan kişi şikayetci olarak görünmekte. Bu durumda ne yapmam lazım herhangi bir ceza alırmıyım. Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Bir arkadaşıma kefil oldum senete kefil yerine imza attım. Hakkımda mahkeme açılmış
yahu yok mu bonuda bana bilgi verecek bir bilen arkadaş?