Trafik kazasına sebebiyet veren kişi hatasını kabul etmiyor
Merhabalar .
05.03.2012 tarihinde Bostancı-Ataşehir yolu üzerinde trafik kazasına dahil oldum.Dikkatli bir şekilde sol şeritte seyir halinde sağ şeritteki 34 UM plakalı aracı sollarken , sağ şeritteki araç sürücü ani manevrayla benim aracımın sağ ön kısmına kendi aracının sol arka kısmı ile çarptı.Benim ani fren yapmamla birlikte arkamdan gelen 34 VV plakalı araç takip mesafesini korumadığı için arkadan benim aracıma çarptı.Masraflarımı ne kadar arkadan çarpan 34 VV plakalı aracın sigortası karşılayacak olsa da asıl hatalı 34 UM plakalı araç sürücüsüdür.Fakat araç üzerinde bir zedelenme bulunmaması nedeniyle trafik ekipleri herhangi bir suçlamada bulunamadılar.Arkadan çarpan araç sürücüsü de görgü tanığım olarak ifade verebileceğini belirtti.Gerekli rapor tutanakları dolduruldu ancak sonuç olarak 34 UM plakalı araç sürücüsü suçsuz görülürse şikayetçi yenileyeceğim. Hangi birime başvurmam gerektiği hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Cevap: Trafik kazasına sebebiyet veren kişi hatasını kabul etmiyor..
Fren takip mesafesini korumak, hem vicdanen hem de kanunen çok büyük bir görev.
Buna uymayan, sonucuna katlanacaktır.
Arkanızdaki araç takip mesafesini korusaydı sonuç ne olacaktı? Olayı yaşayan siz olduğunuza göre bunu değerlendirir misiniz?
Cevap: Trafik kazasına sebebiyet veren kişi hatasını kabul etmiyor..
Sayın senoleker ,
Çok haklısınız tabi ki takip mesafesini korumak çok önemli.Şayet arkamdaki araç takip mesafesini korumuş olsaydı kazayı ufak bir hasarla atlatmış olacaktım ancak sağ şeritten bana çarpan aracın sigortası bu masrafı karşılamayabilirdi çünkü söylediğim gibi kişinin aracında ufak tefek çizikler hariç bir hasar olmayacaktı.İspat edemeyebilirdim.Söylediğim gibi rapor tuttuldu sonuç olarak takip mesafesini korumayan araç suçlu ancak kazaya sebebiyet veren araç sürücüsü hatasız olarak ön görüldü.Her ne olursa olsun cezalandırılmasını isterim. İlginiz için teşekkür ederim.