İP numarası 3. şahsa ait çıkması durumu ve savcının davadan çekilmesi isteği
Merhaba,
hakkımda iki yıldır süren bir davada facebook üzerinden birisine güya hakaret ettiğim, o kişiyi tanıdığım çok samimi olduğum sonra aramız bozulunca bunu yaptığım, msn nini hacklediğim, hatta bakanlıkların sitesini ve pentagonu bile hacklediğim ( ben neymişim be abi :) ) ileri sürmüş, ettiğimi ileri sürdüğü küfürleri word dosyası halinde savcılığa iletmiş savcı da sağolsun bir ip nosuna bile bakmadan direk bana word çıktısını hacklemeye kanıt olarak gösterip ( hacklemenin kanıtı nasıl bi ton küfürün yazdığı word çıktısı olabilir aklım almıyor) dava açmıştı.
Dava sürecinde ip nosunu istettim, bana dava açan kişi o dönem istanbulda bir öğrenci evinde kalıyordu ben ise malatyadaydım. ip adresi istanbuldan 3. bir şahsa ait çıktı ama benim korktuğum şey bu 3. şahsın da bana dava açan kişinin arkadaşı olması sebebiyle o evde kaldığıma dair yalan tanıklıkta bulunması. Gerçi malatyadaki tüm arkdaşlarım o tarihte malatyada olduğumu biliyor ama hakim "sanığın da o sırada o evde olmadığı ne malum" demiş avukatıma ve bana dava açan kişinin arkdaşının ip nosu çıktığı için tanık olarak davacının arkadaşını ifadeye çağırmış.
Sorularım şunlar :
1) ip nosu benim üzerime kayıtlı çıkmadığı halde neden hala suçlanıyorum?
2) ip nosu dava açan kişinin arkdaşının üzerine çıkması o mesajları aslında dava açan kişinin kendisine gönderip bana iftira attığını kanıtlamaz mı?
3) Dava açan kişinin arkdaşı, arkdaşının iftira attığını saklamak için benim de o evde olduğumu ileri sürerse bende kendi tanıklarımı çağırabilir miyim?
SON SORU : Savcı benim lehimde olan hibir delili toplamadı, eksik soruşturma yaptıpğını düşünüyorum belkio da konudan anlamadığı için olabilir ama sonuçta ben mağdur oluyorum , ama konuyu araştırma görevi gene aynı savcıya verildi, savcının çekilmesini isteyebilir miyim? :/
ya da davacı ile arkdaşlık kurmadığıma dair kanıt olarak telefon kayıtlarını istetebilir miyim dahası ip nosu çıkan vatandaşın davacının arkdaşı olduğunu kanıtlamak için onun da telefon kanıtlarını istetebilir miyim?
avukatımı ne zaman arasam hep meşgul, biraz da bu konulardan anlamadığından teli açmak istemiyor olabilir, o nednele sizlere danışmak istedim.
Cevap: ip numarası 3. şahsa ait çıkması durumu ve savcının davadan çekilmesi isteği
sayın hukukçular, bu konudaki tavsiyeleriniz benim için çok öenmli.
Önceki benzer davada 4000 lira zararım oldu ip nosu davacıya ait çıkmasına rağmen zararım giderilmedi. Şimdi onun bir arkdaşı da böyle bir dava açmıştı bu dava dada toplamda 10000 lira civarı zararım oldu. Toplam 14000 lira eder. Zararımı kim karşılayacak gene?