İşyeri ihtiyacı sebebiyle tahliye ve geriye dönük kira artışı farkları talebi
Merhaba , 5 yıldır kiracısı olduğumuz butik otelin mevcut müşteri potansiyelinin artması ve karlı bir işletme durumuna gelmesi sonucunda mal sahibim kendisi işletme gereği duymaya başladı . Kiralamadan önce 2 ortaklı olarak ( 2 kardeş mülkün sahibi ) işletmişler ancak başarılı olamamışlar . Yaşları 60 yaş üzeri ve emekliler gelir düzeyleri var başka kira gelirleri de var . Herhangi bir kira aksamamız olmamasına ve aramızda her yıl sonu kira artışında anlaşmamıza rağmen ( ilk 3 yıldır artış olmadı ) şimdi 2 konuda ihtarname aldım . 1. iş yeri ihtiyacı nedeni ile tahliye 2. 5 yıl boyunca kontratta yazan tefe tüfe oranına göre artış yapmadığım için 30000 tl lik bir fark ödenmesi, aksi takdirde icra yoluna başvurulması . İhtarnameye cevap yazıp kabul etmediğimi bildirdim ve 2012 yılının ilk ödemesini yolladım bu parayı o borca saydıklarını söyleyen ihtarnameye de cevabımı yazdım borcu kabul etmediğimi bildirdim . Bu parayı benden tahsil edebilirler mi ? ihtiyaçları samimi bulunur mu ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Cevap: işyeri ihtiyacı sebebiyle tahliye ve geriye dönük kira artışı farkları talebi
Kontratta TEFE oranında zam yapılacak deniyor ve siz yapmıyor musunuz?
Eğer öyle ise, bu gerçekten borcunuz.
Bence bu borcunuzu ödeyin.
Sizi ihtiyaçtan dolayı çıkartması biraz zor, bu borçtan dolayı çıkartması daha kolay gibi görünüyor şahsen bana.
Cevap: işyeri ihtiyacı sebebiyle tahliye ve geriye dönük kira artışı farkları talebi
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kontratta TEFE oranında zam yapılacak deniyor ve siz yapmıyor musunuz?
Eğer öyle ise, bu gerçekten borcunuz.
Bence bu borcunuzu ödeyin.
Sizi ihtiyaçtan dolayı çıkartması biraz zor, bu borçtan dolayı çıkartması daha kolay gibi görünüyor şahsen bana.
?
Teşekkürler , zam yapmadım değil . Karşılıklı anlaşıp , zam yapmadık ama zorunlu tadilatları bile ben yaptım. 5 yıl boyunca hiç ihtar çekmeden parayı almış olması zımmi kabul etmiş olduğunu göstermez mi ? ayrıca kiranın emsallerinden pahalı olması ve işletmenin giderlerini anca karşılaması nedeniyle başlangıçta 3 yıl bana zam yapmadılar sonrasında ise her yıl %10 oranında zam yaptım. bugüne kadar böyle bir borç yokken , bugün var saymak dürüstlüğe aykırılığa girmez mi ? teşekkürler