Cevap: Yargıtayın bozma kararı
Siz bir ayarı yanlış yaptınız ve hatalı üretim yaptınız.
Eyvallah.
Sizden sonra gelen arkadaşınız da sizin yaptığınız yalnış ayarı düzeltmedi.
Şimdi sizden sonra gelen arkadaşınızın, yanlış olan ayarı düzeltmemesi neden sizin kabahatiniz oluyor?
Eğer o işi yapan kişinin bu ayarın yanlış yapılmış olmasında sorumluluğu yok ise, sizin neden var?
Bu yanlış ayar; normalde sizin dokunmamanız gerektiği halde; sizin bir "işgüzarlık" yaparak değiştirdiğiniz bir ayar mı yoksa sizin yapmanız gereken bir ayar mı?
Alıntı:
cem1623 rumuzlu üyeden alıntı
Tanık anlatımlarına göre sonraki vardiyadada meydana gelen hatanında davacının makinede yaptığı yanlış ayarlama sonucunda meydana geldiği
Tanık anlatımlarına itiraz etmeliydiniz. Sizden vardiyayı teslim alan görevlinin makine ayarlarını kontrol etmesi, mevcut bir hata varsa düzelttikten sonra işe başlaması gerektiği, vardiya tesliminin bu şekilde yapıldığı şeklinde iddiada bulunmanız ve bu iddianızı kanıtlamanız gerekirdi. Bu şekilde bir iddianız bulunmadığından sizin yaptığınız makine ayarı sonucu oluşan zarardan sorumlu tutulmuşsunuz.
Evet ben bir hata yaptım ve bu hatayı yaptığımı özellikle kendilerine söyledim ama dinlemediler ve sonrasındada olan oldu. Anlamadığım konu ben 79 adet değil 70 adet hatalı üretim yaptım neden yargıtay kararında 79 olarak gösterilmiş onuda anlamış değilim. Bu rakam için ben birkaç sayfa fotokopi bile almıştım onu umursayan bile olmamış anlaşılan, hadi diyelim hatamızı kabul ettik niye bir sonraki vardiyanın masrafınıda bana yüklemişler onuda anlamış değilim madem böyle birşey yapacaksınız diğer arkadaşı niye çıkartıyorsunuz onun ne suçu var o zaman. O gün ki işlerin yoğunluğundan dolayı bir hata yapmışız bu kadar büyütmenin amacıda diğer çalışanlara göz dağı vermek kriz döneminde kurban aradılar ve buldurlar. Diğer çıkarılan arkadaş şahit olarak çağırdım onu dinlediler bende hatalıyım diye söyledi rakamlar ortada kimin ne yaptığı ortada fakat arkadaşın söylediklerinin hiçbiri bu kararda yazmıyor ayrıca yerel mahkeme sonuçlandığında sana ait masraf 275 TL dediler bilirkişi raporuna göre şimdi neden YENİ MALİYETİ diyerek 1043 TL çıkartmışlar onuda çözemedim yani tamam herşey iyi güzelde yerel mahkemede %100 niye haklı çıktın olay tamamıyla ortada " biz para yedirdik kazandık " cümleside olsaydı herşey daha güzel olurdu.. 3 sene bekle ve sonucunda yine haksız yere kaybet davayı.. ben şimdi ne yapabilirim bir bardak su mu içeyim. Daha başka ne yapabilirim gitsem 2 tane vatandaşı beni siz çıkarttınız deyip vursam onları insan yerine koyarlar bizi içeri atarlar.. yardımlarınıza ihtiyacım var gerekirse AİHM ye başvurcam. Bir şekilde bu haksızlığı ispat etmeliyim. Yardımlarınıza ihtiyacım var avukatım en fazla bunun üstüne tazminat davası açabiliriz dedi ben haklıyken haksız duruma düşürülmüşüm kaybedeceğim birşey yok birşeyler yapmalıyım bilgilerinize çok ihtiyacım var.
Karar talebinizi tamamen karşılamamış olsa da kısmen lehize olmuş. Haklı nedenle yapılan fesihte kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamıyordunuz. Karara göre; yapılan fesih haklı değil, ama geçerli. Bu halde, parasal haklarınızı işverenden talep edebilirsiniz.
Bunun bir başka yolu yokmudur AİHM mesela olabilirmi ? Peki şimdi dava açmam gerekiyor mu tekrar yoksa hesabıma yatırırlar mı tazminatımı. İşsizlik maaşı da almadım, yapmam gerekenler nedir tazminat için nasıl başvuru yapıcam hangi yolu izlemeliyim yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum şimdiden.
Bu kararın üstüne nasıl hareket etmeliyim. Tazminatım için tekrar dava açmam gerekiyor mu avukat abilerimiz yardımcı olabilirlerse sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
karar talebinizi tamamen karşılamamış olsa da kısmen lehize olmuş. Haklı nedenle yapılan fesihte kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamıyordunuz. Karara göre; yapılan fesih haklı değil, ama geçerli. Bu halde, parasal haklarınızı işverenden talep edebilirsiniz.
cem1623 bak burada ne dİyor, okuyabİlİyor musunuz?
Merhabalar,
Benim ise iade talebimde karsi tarafin temyizi sonucu Yargitay'ca bozuldu. Bozma gerekcesi henuz elime ulasmadi. Yargitay'in verdigi karar kesin karar midir? Itiraz yolu kapali midir? Bilgi verebilir misiniz lutfen?
Alıntı:
iana rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Benim ise iade talebimde karsi tarafin temyizi sonucu Yargitay'ca bozuldu. Bozma gerekcesi henuz elime ulasmadi. Yargitay'in verdigi karar kesin karar midir? Itiraz yolu kapali midir? Bilgi verebilir misiniz lutfen?
Önemli olan bozma nedeni. Gerekçeli karar elinize geçince, yerel mahkeme kararını ortadan kaldırarak yeni bir karar mı verdi, yoksa araştırılması gereken hususlar olduğunu belirterek mi bozdu ona bakın. İlki ise bu karar kesindir ve yapabileceğiniz bir şey yok.