Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma
merhaba benim içinde bulunduğum sıkıntılı durum şöyledir.. benim 15 ocak 2012 de rahmetli olan ve son 5 yılını sol tarafı felçli olarak yatalak durumda geçiren annanem in hastalığı döneminde kendisi ile ilgilenecek yatılı bayan bakıcı aradığımız dönemlerde internet ilanları üzerinden ilan veren bakıcı adaylar ile görüştüğüm dönemde telefon ile aramış olduğum bir aday kendisi ile şehirlerimiz farklı olmasına rağmen benden şikayetçi olmuş ve hakkımda dava açılmış.karakola ifade için çağrıldım ve aradan 2 ay kadar sonra adliyede bir sulh mahkemesi savcısı ifademi tekrar aldı ben iki ifademde de adayı arama sebebimi ve bir art niyet olmadığını belirttim fakat her ilanı not edemeyeceğim için aynı kişiyi birkaç kez aramısım ve bu kişide kendisini ve cocuklarını tehdit ettiğimi beyan ederek şikayetçi olmuş.ben arama sebebimin sadece bakıcı aramak olduğunu nasıl ispat edebilirim ve mahkemenin alayhime verebileceği karar ne olur ?? sicilim temiz daha önce herhangi bir suça karışmadım bilgi ve tecrübelerinizle fikir yardımınızı bekliyorum.saygılar
Cevap: Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma
İddianamedeki isnadedilen suç maddelerini yazmamışsınız. Eğer tehdit ve hakaret yok ise huzur ve sükunu bozmaktan en iyimser ihtimalle 1500TL para cezası çıkabilir.
Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma iddiası ile dava açılmış
Eğer sadece bu ise 1500 - 1800 TL para cezası. Daha önceden siciliniz temizse.
İsnat edilen suç ispat olunamazsa ya da yeterli delil yoksa beraat kararı verilir. Normal olarak isnat edilen suçu kabul etmezseniz ilgili telefon şirketinden size ait telefondan şikayetçiye ait telefonun hangi tarih ve saatlerde kaç kez arandığı, ne kadar süre konuşulduğu sorulur. Bu aramalar nedenini açıklayamayacağınız sayıdaysa mahkumiyet kararı verilecektir.
Örneğin ilanınıza cevap veren bir kişiyi normalen bir iki kez aramış olabilirsiniz. Kişi olumsuz yanıt verdikten sonra diyelim 5, 10 kere daha aramış iseniz bu durumda rahatsız ettiğiniz düşünülecektir.
06.12.2013 tarihinde mahkemem var..kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan..arkadaşım arkadaşına yaptığımız telefon şakasında ötürü..Bu kişiyle arkadaşım konuştu durumu anlattı..Şahısta mahkemeye giderek şikayetinden vazgeçecek.Daha sonra hakkımda kamu davası açılır mı.Bu durumda ben duruşmaya katılmasam hakkımda aranma ve zorla getirilme kararı çıkarılır mı?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.