Cevap: Hakimi "hakim" zannetmek.
Avukatım yok deseydiniz.:)
Anladığım arkadaşım vekili var hakimde dil anlamaza laf anlatmaktansa şavuşturayım şeklinde düşünmüş olabilir, hakim odası dosya inceleme yeri olmasa gerek
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım arkadaşım vekili var hakimde dil anlamaza laf anlatmaktansa şavuşturayım şeklinde düşünmüş olabilir, hakim odası dosya inceleme yeri olmasa gerek
Bu görüşe katılmıyorum. Her vatandaşın dosyasını inceleme hakkı vardır. Vatandaş terslenip gönderileceğine yardımcı olunması gerekirdi. Ama nerde !!! Bu olayda hakim suyu yokuşa sürmüş...
Duruşmaya iki gün kalmış hakim dosya inceliyor belkide karara bağladı, soracağı soruları hazırladı aklın neredeydi hesabı. Yeni usul kanunu süresi içinde yapılmayan işlemleride yok sayıyor kanun kanun olsaydı hesabı..........
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Avukatım yok deseydiniz.:)
Mehmet Bey,
Aynen öyle dedim zaten, sanırım yazımı dikkatli okumadınız:)
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Doğrusu ben bu cevap olarak yazılandan pek birşey anlamadım. Biraz anlayabildiğim ise hakimin haklı olduğunun ima edildiği.
Cevap: Hakimi "hakim" zannetmek
Böyle hakim mi olur? Hakimi Adalet Bakanlığına ve HSYK ya şikayet et.
Türkiye de mevcut hakimlerin %99 u bu durumda desem iyimser olurum herhalde..Yani herzaman işi yokuşa sürme durumundalar konumlarından ötürü mü dersiniz başka sebeplerden mi bilemem.Allah kimseyi bu hakimlerin karşısına düşürmesin.
Alıntı:
cumhur ak rumuzlu üyeden alıntı
Böyle hakim mi olur? Hakimi Adalet Bakanlığına ve HSYK ya şikayet et.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, HSYK ve daha başka merciler.
Her nereye şikayet ederseniz ediniz KESİNLİKLE hiç bir sonuc alamazsınız. İstediğiniz kadar haklı olun. Burası Türkiye Cumhuriyeti!
O sizin dediğiniz vatandaşı gerekli eğitim ve kültürü almış, vatandaş olma bilincine sahip olan ülkelerde geçerli.
Öyle ülkelerde de bir hakim böyle bir davranışı göstermez, gösteremez zaten. Bu nedenle de şikayete falan gerek kalmaz.