Sabikaliyim ehliyeti kaybettim ve tekrar cikarmak istiyorum
Merhabalar ..
Öncelikle benim 2000 senesinden beri ehliyetim var fakat 26.12.2008 tarihinde uyusturucu madde ticareti yapmak ve bulundurmaktan tutuklandım ve 33 ay ceza yattıktan sonra şartlı tahliye olarak 05.10.2011 tarihinde tahliye oldum ... fakat bu olay başıma geldiğinde ehliyetim kayboldu ve nerede olduğuna bir bilgi bulamadım.. Istanbul kadıköy 3 agır ceza mahkemesinde yargılandım ve mahkemenın kalemine ehliyetimi sordugumda ehliyetime herhangi bir sekilde el koyulduguna dair bir karar olmadıgını ehliyetimin adli emanete alınmadığını söyledir..bunun üzerine ben bostancı trafiğe gittim ve sabıkalı oldugumu söylerek ehliyetimin fotokopisinden ehliyet nosunu vererek yeniden cıkarmak istediğimi söyledim ordaki memurda bana kayıtları inceledikten sonra ehliyetimin iptal olmadıgını ama kaybettiysen ve yeniden cıkarmak ıstıyorsan temiz kağıdı getirmem gerektigini söyledi fakat benim sabıka kaydım temiz olmadıgı icin sabıka kaydını getirdiğimde iptal edilecegini söyledi bende bunun üzerine tekrar mahkeme kalemine gittim ve ehliyetim için memnu hakkımın geri verilmesi hakkında bir karar alıp onu tekrar trafige götürmem gerektigini söyledim ama bu seferde memnu hakkımın geri verilmesi icin bi hakkın tahliye tarihinden sonra 3 sene gecmesi gerektigini söylediler ... ve hicbirsey yapamadım..
şimdi
1- ehliyetim iptal olmamış
2- fakat ehliyetim kayıp
3- ehliyetimin kaybolduguna dair bir belge nasıl alırım
4- kayıp ehliyetten başıma bir sıkıntı gelmemesi için ne yapmam lazım
ve kayıp ehliyetimin sadece fotokopisini yanımda taşısam herhangi bir trafik kontrolunde nasıl bir sıkıntı yasarım ??
bu konu hakkında yardımlarını beklıyorum ..
Cevap: Sabikaliyim ehliyeti kaybettim ve tekrar cikarmak istiyorum
Bi şey olmaz bence fazla kurcalama, trafik çevirmesinde durdurulunca yanıma almadım unutmuşum dersin, ama fotokopisi buralarda bir yerde olması lazımdı dersin ve onu gösterirsin ehliyetini yetkililere göstermemenin cezası 44/1-b kanunu uygulanır onunda cezası, PARA CEZASI : 154,00 Peşin:115,50.YTL
http://tsof.org.tr/ceza_rehberi.php?...+%DD%E7eri%F0i
Ayrıca yakalattığın uyuşturucu neydi ve ne kadar miktar yakalattın,
Ehliyetinin yanında olmaması önemli değil.Polis kontrolünde sadece numarasını verirsin.Kontrolden sonra Ehliyeti bulundurmamaktan ceza yersin, o kadar.
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Bi şey olmaz bence fazla kurcalama, trafik çevirmesinde durdurulunca yanıma almadım unutmuşum dersin, ama fotokopisi buralarda bir yerde olması lazımdı dersin ve onu gösterirsin ehliyetini yetkililere göstermemenin cezası 44/1-b kanunu uygulanır onunda cezası, PARA CEZASI : 154,00 Peşin:115,50.YTL
http://tsof.org.tr/ceza_rehberi.php?...+%DD%E7eri%F0i
Ayrıca yakalattığın uyuşturucu neydi ve ne kadar miktar yakalattın,
1.5 kilo falan ama yakalatmaktan ziyade olayda temin etme vardı bu satışa giriyor haliyle uyuşturucu (esrar) ticareti yapmaktan 4 sene 2 ay ceza aldım .. ayrıca lsd bulundurmaktan ve kullanmaktan 1 sene ceza aldım ama cezam ertelendi ..