Boşanma davasında evi kilitleme
Mrb. boşanma davası sürecinde eşimle birlikte yaşadığımız evi eşim kapattırıp boşanma davası bitene kadar evi açtırmama yetkisi olurmu? Eşim şuan ailesinin yanında ve ben kendi müşterek evimizdeyim. Evi bunun korkusuyla taşıdım başka bir mahalleye. istese bulur eşyalara el koyabilirmi evden beni çıkartablirmi. Yanlız birşeyden dolayı korkum yok eşya senedimiz yok isbatını yapamaz diye düşünüyorum.
Cevap: Boşanma davasında evi kilitleme
Ortak yaşadığınız konuttaki eşyaların tespitini isteyebilir. Eşya senedinden kastınızı anlamadım. Ama olmaması size bir avantaj sağlamaz. Avukatlar somut olaya genel geçer mütalaa vermekle birlikte yasal sorumluluktan nasıl yırtacağınız konusunda fikir beyan etmekten titizlikle kaçınırlar.
Eşya senedim yok derken yani eşyaları evnirken alıdığımızda senet yapmadık. Bu eşyaları isbat edebilirmi. Ben desemki eşya yoktu sonuç ne olurki?
Eşya yoktu dersen doğruyu söylememiş olursun. Hayatın olağan akışına göre eşyasız bir evde bir ailenin nasıl yaşadığınıda Aile hakimine ispat eder ve ikna edersen bir sorun olmaz.:)
Onu isbat edebilirmiyim? Annemlerle kalıyordum desem mesela ama başka şehirde yaşıyorduk sonuçta memurum
Muhtarlıkta ikamet kaydınız yok mu?:)
Aile kütüğümü yaşadığım görev yaptığım yere aldırmıştım. Hatta eşiminkini bile mahkemeden dolayı (davayı yaşadığım şehirde açtım) yaşadım şehre adırdım. Bu etkilermi. Şimdi şuan evin adresinide değiştirdiğim içinde bilmiyor. Mahmemeye iş yerinin adresini verdim zaten offf ne olur :(
Derken ne kasdettiniz sn. ismail bey
Mehmet bey lütfen son yazdığıma cvp verirmisiniz. Çok tşk şimdiden. Gerçekten blgiye ihtiyacım var