Kara alinmadan yapilan İşler
SELAMLAR
2010 yılında yapılan toplantıda 2 yılda bri kat malikleri toplantısı yapılmasına karar verilmiş ve 2 yıllık ayrı ayrı işletme projeleri yapılmış.Bu projelerde sitenin boyanması için 2 yıl toplam 40000 TL yazılmış ve toplandı.fakat site yönetimi şu anda 80000 tl ye siteyi boyattırma işini bir firmaya vermiş ve yapım başlamış.Şimdi bu parayı bizden toplayabilirmi kabul etmediğim bu işlem için şimdiden ne yapmam gerekli.Önleyici bir başvuru yapabilirmiyim.Teşekkürler
Cevap: Kara alinmadan yapilan İŞler
1- Siteniz kaç bloktan oluşuyor?
2-Sizin bloktaki kat malikleri ile yöneticiniz bu ise ne diyor?
Blok yöneticisi 1 yıl için seçilir.
Blok yönetici leri toplanır blok yöneticileri arasından denetçi ve yönetici yardımcısı üye belirlenir.
Denetçi ve Yönetici yardımcısı blok kat maliklerinden olması mecburidir.
Blok yöneticileri aralarından birisi site yönetici olarak belirleyebilirler.
Yöneticinin blok kat maliki olma mecburiyeti yoktur, dışarıdan da olabilir.
Site yöneticisi 2 yıl için seçilir.
Blok kat malikleri kararı ile Site yönetimini oluşturan blok yöneticileri kararları farklı şeylerdir.
Her blok kat malikleri ve yönetici kendi blokları için kararlar alır ve uygularlar.
Blok yöneticilerinden oluşan site yöneticide Tüm siteyi ilgilendiren konularda karar alır ve uygularlar.
Selamlar
Sitemiz tek parsel üzerinde ama birbirine bitişik 3 blok.Farklı blok yöneticisi yok.tek site yönetim kurulu var.Yani yeni kat mülkiyeti kanununa uygun ne bir yönetim planı neden bir yönetim var.Her yıl temmuz ayında toplantı yapılıyordu bu yönetim uzun 2 yılda bir yapmaya karar almış.(yönetim planını değiştirmeden)Şimdi 2 yılda bir yapıyor yani en son 2010 yılında yapıldı 2 işletme projesi yaptılar bu projelerde binanın dış cephe işi için 40000 TL yazmakta.Fakat şu an yapılan iş söylendiği üzere 80000TL.Böyle bir gideri yapabilirlermi.Doğal olarak bu yıl yapılacak toplantıda gündeme gelecek ve bu yıl yapılacak işletme projesine konulup maliklerden toplanacak.Ben tek başıma malik olarak ne yapabilirim.Bunlar kanunsuz ve zorla iş yaptırma niyetindeler(eski alışkanlıklarında olsa gerek yönetici emekli paşa).Bu yüzden kimse ses çıkarmıyor.Yaptıkları tüm işler KMK na aykırı.Çok garanti olmadan bende birşey yapmak istemiyorum.Çünkü dava açsam kaybetsem davalara site avukatı giriyor birde ona avukatlık bedeli ödeyecem.Zaten maaşını dolaylı olarak ben veriyorum.Tam bir çıkmaz içindeyim.
Sayın üye yazıma dikkat edin, alel acele nasıl rastgelirse yazmayın. Bakın bir başlığa bir anlam ifade ediyor mu? içerikte de lazım gelen yerde soru işareti kullanın.