Kredi kartımı arkadaşıma verdim hesabımı boşaltmış ne yapmalıyım
Arkadaşlar öncelikle anlatacaklarım çok önemli. Bir ailenin kaderi vereceğiniz cevaplarla kurtulabilir veya yok olabilir.Olagan üstü hassasiyetinizi rica ederim.
4 adet kredi kartımı arkadaşıma verdim 4 karttan yaklaşık 45 binlira para çekildi.Çeken firma babasına ait olan bir firma . kendi post cihazından cekmiş.Ben kredi cekerek bu borcu kapattım.Hesabımı bosaltan şerefsiz borcunu ödeyeceğini söyleyip 8 aydır beni oyalıyor.Benim iyi niyetimden faydalanarak ailemin dağılmasına sebeb oldu.Kişinin hem ceza almasını hemde gördüğüm zararın karşılanması için ne yapmalıyım.Elimde tek belge kredi kartından ne kadar çekildiğini gösteren ekstre.Davacı olduğumda kişi ödemeye itiraz edecektir.bu durumda kendi ticaret hanelerinden cekilen tutar ile bana ne sattığını belgelemesi gerekmezmi. (fatura malı nereye gönderdiyse sevk irsaliyesi gibi) Lütfen bir acık bulun hukukcu arkadaslar cok zordayım.
Cevap: Kredi kartımı arkadaşıma verdim hesabımı boşaltmış ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Ekstreye itiraz etme şansınız vardı ama, bunun zaman aşımı 1 ay olması lazım.
Üstelik sizin borcu da ödemiş olmanız, zımni olarak borcu kabul ettiğiniz şeklinde anlaşılabilir.
45 bin lira gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Dolayısı ile bence tanıdığınız bir avukata gidip neler yapabileceğinizi konuşun. Kendilerine ait pos makinasından çekilmiş olması sizin lehinize sonuç doğurur diye düşünüyorum.
Cevap: Kredi kartımı arkadaşıma verdim hesabımı boşaltmış ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Kendi isteğinizle kartlarınızı(4 farklı karttan bahsedilmekte) verdiyseniz ve gene kendi isteğinizle şifrelerini de(bilmem ne sebeple) verdiyseniz işiniz zor.İşin ispatla alakalı kısmına gelince, iddia sahibi siz olduğunuz için ispat yükü sizdedir.Kendisi, verdiğim borca karşılık çekim yapmam için kartları ve şifrelerini verdi dese olay kitlenir.Onun dışında kim ne sebeple arkadaşına kredi kartlarını şifreleriyle beraber versin ki.Ben şimdiye kadar hiç bir arkadaşıma ne kartımı verdim ne şifremi paylaştım.Zaten rıza dahilinde olay gerçekleştiği için güveni kötüye kullanmaylada bağdaşmamakta olay.Genede bir avukatla görüşmek faydalı olabilir kanısındayım.Geçmiş olsun.
Cevap: Kredi kartımı arkadaşıma verdim hesabımı boşaltmış ne yapmalıyım
Dolandırıcılık: iyi niyeti kötüyü kullanmaktır.Ben borcunu ödesin ticaretini geliştirsin cabası içindeydim.Bilemedim adamın beni dolandıracağını.Hem elimdeki parayı zorla alsaydı bu dolandırıcılık olmazdı .. baska fikir yürütebilecek arkadaslar yardım edın lutfen
Dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma kanunda belirtilen çerçevelerde tanımlanmıştır.Ayrıca dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma farklı kavramlardır.Kanun maddelerini okumanı tavsiye ederim.Daha önce rıza dahilinde verilen kart ve şifrelerin nelerle neticelendiğini çokça gördük.İspat yükünün şikayetçi tarafta olması ve olayın rıza dahininde olması bir çok şikayet ve olayı sonuçsuz bıraktı.Bizim amacımız dost acı söyler mantığıyla hiç bir karşılık beklemeden bu durumda olan herkez için bilgi ve fikir paylaşımı yapmaktır.Benden bu kadar, bakalım başka yönlendirici yorum gelirse değerlendirirsin.Kolay gelsin.
Öncelikle geçmiş olsun kredi kartını kullanan arkadaşın işlemlerini şifreli yapmışsa bankaya bu kartımtan yaptığım alışverişlerden hiçbir hizmet almadım de itiraz dilekçesi gönder
Güveni kötüye kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçu olduğunu düşünüyorum.
Beyefendi süper fikir beyan etmişsin Teşekkürler hukuksal sürecim için zemini iyi oluşturdun.Diger arkadaşlarımada teşekkürler.Bu sayfada öğrendiklerimi 10 avukattan öğrenemezdim.Tartışmak insana çok şeyler katıyor.
gelişmeleri burdan yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz.. Parayı geri alacağınıza pek ihtimal vermiyorum ama sonuç ne olursa olsun kimse memmun kalmayacak gibi görünüyor..
Tabi yazarım Bankaya İtirazda bulundum bakalım karsı taraf ne öne sürecek