Aldatma, Darp Boşanma Davası
Merhabalar;
Eşim yaklaşık 4 aydan beri başka bir kadınla dost hayatı yaşıyor. Bunun üzerine boşanma davası açtım. Aynı zamanda bana darp ettiği için darp raporu ile kendisini polise şikayet etmiştim. Eşimin polise verdiği ifadede "mns den karımında bildiği bayan arkadaşımla konuşmaya çalıştım fakat msn şifresi değiştirildiği için konuşamadım." gibi bir ifade kullanmış yani burda bir başka kadının varlığını ve msn den görüşme teşebbüsünü kendi ikrar etmiştir. Fakat açtığımız boşanma davasının dilekçesine cevaben "karımı kesinlikle aldatmadım, bana bir takım msn adreslerinin şifresini istedi fakat şifresini bilmediğim msn adreslerin şifresini doğal olarak kendisine veremedim." gibi tabirlerle aldatmayı red etmiştir. Eşimi o bayanla çeşitli mekanlarda gören tanıklarımızda var acaba bu deliller aldatılmanın ispatı için yeterli midir?. Buna ek olarak darp uygulamadığını da dilekçesinde belirtmiş fakat elimizde darp raporu var bu darbın olduğuna dair ne kadar etkili bir delildir.
Cevap: Aldatma, Darp Boşanma Davası
Dost hayatı yaşamak ile MSN vs. internet üzerinden sohbet etmek ayrı şeyler. Aldatmanın kuvvetli delillere dayanması, eşten sadakat yükümlülüğünü güçlü derecede yıktığına dair deliller gerekli. Darp ise başlı başına bir boşanma nedeni.
Sadece aldatma gerekçesiyle değil de şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açılarak, hem darp hem aldatma şüpheleri dile getirilmelidir kanımca.
Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanma sebebi. Dosyaya darp raporu ve polis ifade tutanağını muhakkak ibraz edin. Tanıklar da hakimin takdiri açısından önemli delilleridir. Ayrıca boşanma gerçekleşip yargılamada aldatma sabit olur ise, aldatmaya konu olmuş ( yani kaba tabirle diğer kadın) hakkında da hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz, aklınızın bir köşesinde bulunsun.