özel bir şirkette güvenlik görevlisiyim inşallah memur atamam onaylanacak ben iş yerinden tazminatımı nasıl alabilirim ve iş ten ayrılırken neye imza atmamam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim
Printable View
özel bir şirkette güvenlik görevlisiyim inşallah memur atamam onaylanacak ben iş yerinden tazminatımı nasıl alabilirim ve iş ten ayrılırken neye imza atmamam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim
Ne kadardır çalışıyorsunuz?
Çalışma sürenize göre bir "bildirim süresi" vardır. Bu bildirim süresi kadar önceden işvereninize işten ayrılacağınızı bildirmelisiniz.
Aksi halde işverene ihbar tazminatı ödemeniz gerekir.
Sizin bahsettiğiniz sebepten dolayı herhangi bir tazminat alma hakkınız zaten yok.
Tabii işvereniniz kendi isteği ile size tazminatınızı öderse buna kimse itiraz etmez.
Yahut sizin ayrılacağınızdan haberi yoksa ve tam bu süre içinde sizi işten çıkarırsa o zaman tazminat alabilirsiniz.
2.5 yıldır çalışıyorum şöyle bir şey duymuştum ama siz açıklama yapmışınız zaten işte daha iyi imkanlara sahip bir iş olunca vermeleri gerekir diye ama neyse ben memur olayımda ne yapalım vermezlerse artık
Güzel bir dilek. Ama ne yazık ki işverenin böyle bir zorunluluğu yok.
Ayrıca siz bildirim süresi olayını ihmal etmeyin. Aksi halde işveren sizden altı haftalık BRÜT (elinize geçen para değil; sizin elinize geçen + vergiler + sigorta primleri) maaşınız kadar bir para isteyebilir ve bu onun kanuni hakkıdır. Dolayısı ile siz en az 6 hafta önceden, işten çıkacağınız tarihi işverene bildirin. Ya bunu noterden yollayın ya da iki nüsha olarak yazıp birini imzalatıp alın.