Eşimden boşandıktan sonra bana karşı çocuğumuz için nafaka davası açmıştı ve bu davada gelir olarak bordro maaşını ibraz etti. Oysa bordroda görünen maaş aldığı gerçek maaşın yarısı kadar. Çalıştığı şirket (özel hastane) 300'den fazla personeli olan bir şirket ve tüm personeline aynı şekilde maaşlarının yarısını elden veriyor, yarısını bankaya yatırıyor. Ben de o zaman hem mahkemeyi yanıltmaya çalıştığı için, hem de ihbar primi alırım diye bu konuyu maliyeye ihbar etmiştim. (Mahkemeye de bu maaşın gerçek maaş olmadığını belirttim ama kararda dikkate alınmadı ve incelenmedi). Şirketin işçileri adına ödemesi gereken gelir vergisi ve damga vergisi ziyaı oluşturduklarını belirttim. Personelin kredi kartı harcamaları, banka hesapları ve yaşam standartlarının incelenmesiyle, gösterilen maaş tutarının birbirini tutmayacağını ve bu şekilde söylediğimin doğru olduğunun anlaşılacağını belirttim ihbar dilekçemde. Ancak bunu ben adım gibi bilsem de elimde belge yok. 2 ay kadar sonra şirketin bağlı bulunduğu vergi dairesinden bana yazı geldi, "Elinizde paranın alındığına dair makbuz vb. var mı?" diye soruyorlar. Elimde böyle bir şey olmadığı için yazıya cevap vermedim. Sizce bu incelemeden bir şey çıkar mı? Çıkmazsa "Ben bunu adım gibi biliyorum, maliyenin elinde bir sürü teknolojik imkan var bunları araştırmak için. Nasıl olur da benim bildiğim şeyi maliye tespit edemez?" gibi başvuruda bulunabileceğim bir merci var mı? Ben bu konunun peşini bırakmak istemiyorum, hem yalanının yanına kalmasını istemiyorum, hem de parasız kaldığım için ihbar primi çok önemli benim açımdan.
Düşünce ve yorumlarınızı yazarsanız memnun olurum.
Saygılarımla.