Arsa alirken dİkkat etmem gereken hususlar nedİr
Arsa almayı düşünüyorum fiyatı ve yeri uygun geldi. Fakat kafamda bazı sorular oluştu. Arsa hisseli 7.kişi olucam bu arasada hisedar olmak ne kadar doğru? ve şuan arsa çok değerli değil yarın birgün değerlendiğinde bana sorun çıkarırlar mı? fikirleriniz.
Tapuyu üzerime almadan önce asanın çizildiği alandan nasıl emin olucam? veya bu iş için birini götürmek mi lazım. Nasıl olur. Resim aldım dikdörtgeni 7ye bölmüş şurası senin diyor sadece Bu işin bize maliyeti nedir?(TAPU VE BİLİR KİŞİ GÖTÜRMEK) Geçmiş tarihte borcu varmı? nasıl bilgi alınır?
1. Arsa hisseli 7.kişi olucam bu arasada hisedar olmak ne kadar doğru? fikirleriniz.
2. Şuan arsa çok değerli değil, yarın birgün değerlendiğinde bana sorun çıkarırlar mı? fikirleriniz.
3. Tapuyu üzerime almadan önce asanın çizildiği alandan nasıl emin olucam birini götürmek gerekir mi? ve Nasıl olucak?
4. Bu işin bize maliyeti nedir?(TAPU VE BİLİR KİŞİ GÖTÜRMEK)
5.Geçmiş tarihte borcu varmı? nasıl bilgi alınır?
6. Bu konuda dikkat etmem gereken hususları yazarsanız memnun olurum
AYNI ŞEKİLDE RAKAMLI CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDERİM....
Cevap: aRSA ALIRKEN DİKKAT ETMEM GEREKEN HUSUSLAR NEDİR
Her şeyden önce bir arsada 7. kişi olarak hisseli olduğunuzda, o arsanın tamamının yedide biri sizindir. Yani sağ tarafı benim sol tarafı senin diye bir şey yoktur. Tamamının yedide biri sizindir.
Yerinizi belirlemenin yolu da, oraya bir yapı yapmak. Eğer boş bırakırsanız bir süre sonra hiç arsanız da olmayabilir. Size rayiç bedel üzerinden parasını öderler, hakkınız ödenir.
Sonuç olarak eğer hemen bina yapmayacaksanız ve ortaklara güvenmiyorsanız riskli bir iş olduğunu düşünüyorum.
Şuan tarla sadece yakın dönemde müstakil tapu alınacakmış ve belediye yerleri beirleyecekmiş
Tarla kaç metrekare, ortakların hisseleri eşit mi? Tarlanın üstünde yapı var mı?
Bütün bunlara bağlıdır durum.
Cevap: Arsa alirken dİkkat etmem gereken hususlar nedİr
tarlayı 5000m desek 7hisseden 1i bizim olacak yani 500m gbi ufak hissedar olacağız. hisedarları tanımıyorum
Cevap: Arsa alirken dİkkat etmem gereken hususlar nedİr
Çok "yuvarlak" konuşuyorsunuz.
5000/7 ile 500 birbirinden çok uzak.
Alacağınız tarlanın yüzölçümünü ve hissesini öğrenemiyor musunuz?
Ayrıca yapılaşma hakkında bilgi vermemişsiniz.
Anlattıklarınıza göre her şey olabilir.
Şuyulandırmadan sonra size, sizin arsaya ödediğinizden çok daha az bir para verip tapunuzu iptal de edebilirler, size gösterilen arsayı size de verebilirler. Bunun birçok kıstası var ama siz bilgi vermediğiniz için yorum ya da tahmin yapmak mümkün değil.