Gelir Testi Yeşil Kart Hakkında
Merhaba , Kız arkadaşımın sosyal güvencesi yok, babası 800 TL emekli maaşı alıyor .Evde başka çalışan ve gelirleri yok, Gelir testi yaptırmış evde 3 kişiler, Buna göre kendisine yeşil kart çıkartılması lazım, Ancak gelir testi sırasında babasının aldığı emekli maaşını 930 TL göstermişler , Bu sebeple en az prim olarak 34 TL her ay ödeyecek, Kendisi babamın emekli maaşı 930 TL değil demesine rağmen yeşil kart her hastanede geçerli değil, yeşil kart çıkartanlara kötü gözle bakıyorlar bu sebeple 34 TL ver hiç olmazsa istediğim yerde istediğin koşulda başka laflara maruz kalmadan tedavini görürsün demişler ,
Sorum ise yeşil kartlılar gerçekten her hastaneden yararlanamıyormu ve kötü gözle bakıyorlarmı
Ve
Eğer ilk soru farketmez ne alaka diyorsanız yeşil kart çıkartmak için yani babasının 930 değilde 800 emekli maaşı aldığını nasıl ne şekilde belirtmeliki yeşil kart çıkartılsın.
Cevap: Gelir Testi Yeşil Kart Hakkında
Eğer yeşil kartlının arabası, her ay 500 lira prim ödeyen benim arabamdan daha pahalı ise;
Eğer yeşil kartlının karısının mücevherleri kuyumcu dükkanını çağrıştırıyorsa;
Eğer yedi yaşındaki çocuğunun ayağında orijinal Nike varsa;
Ben şahsen kötü gözle bakıyorum. Böyleleri var çünkü.
Ama yeşil kartı hakeden birisi varsa; elimden geliyorsa ben de yardım etmek isterim. Neden kötü gözle bakılsın ki?
Ancak gelir testinde gelirlerle birlikte giderlere de bakılıyor. Yani kaç para kazanıldığına ve kaç para harcandığına. Bu yüzden maaşı çok fazla anlam ifade etmiyor olması lazım.
Devlet "Bir yerlerden biraz daha buluyor harcadığına göre; o zaman bana da 34 lira versin" diyor anlaşılan.