Gerİ bırakılan mahkumiyet hükmünün açiklanmasina karar verildi
Sayın hukukinet yöneticileri,sayfa sahipleri ve avukatlar çok önemli bir konuda sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var;
Öncelikle konuyu kısaca anlatayım siz değerli okurlara;2009 yılında bir kişi istanbul tuzla sulh ve elazığ sulh ceza mahkemesinden ceza almış fakat bu cezaları ertelenmiştir.kişi 2010 yılında tekrar bir basit yaralama ve mala zarar verme olayına karışmış ve dava 2011 aralık ayında sonuçlanmıştır.mahkemede sanığa 1.850 adli para cezası verilmiş ve daha önce hagb aldığı için sanığın 5 yıllık denetim süresi içerisinde suç işlediği için adı geçen mahkemelere yazı yazılarak mahkumiyet hükümlerinin açıklanması ve mahkemelere ihbarda bulunulması diye karar verildi.
siz değerli okuyuculara sorum şu olacak mahkumiyet hükmünün açıklanması demek almış olduğu hapis cezasımı demektir?yoksa bu kişi para cezası alıp o para cezasımı ertelenmiştir? kişi hapise girer mi girmez mi lütfen yardımınıza çok ihtiyacım var saygılarımla...
Cevap: Gerİ birakilan mahkumİyet hÜkmÜnÜn aÇiklanmasina karar verİldİ
konuya cevap verecek hiç kimse yokmu ???
Cevap: Gerİ bırakılan mahkumiyet hükmünün açiklanmasina karar verildi
Alıntı:
erdeeooss rumuzlu üyeden alıntı
2009 yılında bir kişi istanbul tuzla sulh ve elazığ sulh ceza mahkemesinden ceza almış
2009'daki davada ne ceza almış? İşte, bu devreye girecek diye anlaşılmıyor mu?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
2009'daki davada ne ceza almış? İşte, bu devreye girecek diye anlaşılmıyor mu?
sayın şenol eker öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .benim anlamadığım nokta şudur şahsın ne ceza aldığını bilmiyorum fakat şu konuya tam bir açıklık bulamadım o aldığı cezalar para cezası ise para cezasıda hagb ye tabi oluyor mu?para cezası alıp o ceza hapis cezası gibi ertelenir mi?
değerli hukukcular bu konuda bana yardımcı olacak kimse yokmu allah rızası için
Cezası para cezasına çevrilmiş ise cezayı ödemek durumundadır.Cezasını çekmiş kabul edilir.
Yok eğer , aldığı hapis cezası önce para cezasına çevirilmiş sonra hükmün açıklanması geriye bırakılmış ise para cezasının hükmünün açıklanması geriye bırakılmış demektir bu durumda bu cezayı ödemez.
Yani para cezası da hagb ye tabi oluyor.Ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.Ayrıca farklı farklı hakim mahkeme kararları var adalet homojen işlemiyor.
Taksirle işlenen uzun süreli suçlar bile para cezasına çevirilebiliyor.Bunun haricindeki suçlar bildiğiniz gibi 2 yıl sınırına tabi durumda.
647 sayılı Yasanın 4. maddesinin 3 ve 4. fıkraları ile benzer düzenlemeleri içeren 5237 sayılı Yasanın 50. maddesinin 4 ve 5. fıkralarındaki; “Taksirli suçlardan dolayı hükmolunan hapis cezası uzun süreli de olsa; bu ceza, diğer koşulların varlığı hâlinde, birinci fıkranın (a) bendine göre adlî para cezasına çevrilebilir.”