İnternetten telefon sattım. ödeme alamadım. dolandırıldım
Merhaba üstadlar,
ticaret puan sistemli en bilindik webmaster forum sitesinden ticaret puanı yüksek biri ile iphone 4 telefonumun satışı için anlaştım. kişinin ticaret puanının çok ve yüksek olması nedeni ile önce kargoya benim vermemi istedi ödemenin ardından hemen yapılacağını söyledi. Kargo bilgilerini verd ancak kargoyu alacak kişinin adı soyadı farklı idi. Bu durumu anlaştığım kişiye sorunca, çok yakın arkadaşım dedi. Ben aracıyım dedi. Kargo teslim alındı. Ancak ödeme hala gelmedi. Anlaştığım kişiye sordugumda kişiye ulaşamadığını kendisinide dolandırdığını söyledi. Anlaştığım kişininde kredi kartını aldığını ve o kredi kartından ara çektiğni vs vs söyledi.
Telefonu kargodan teslim alan kişinin adı soyadı mevcut.
Telefonun seri numarası mevcut
Telefonun imei numarası mevcut
Bu durumda ne yaparsam mağduriyetim giderilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: internetten telefon sattım. ödeme alamadım. dolandırıldım.
Teslim alan kişinin adına savcılıga suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Siteyi bilmediğim için soruyorum. Siteden satış yapılırken bir online sözleşme yapılıyor mu? yoksa kişi sadece ilan bırakıp gerisini telefonda mı hallediliyor?
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Siteyi bilmediğim için soruyorum. Siteden satış yapılırken bir online sözleşme yapılıyor mu? yoksa kişi sadece ilan bırakıp gerisini telefonda mı hallediliyor?
Sayın Av. Barış bey,
site r10 . net hukuki.net gibi bir forum sitesi webmasterlar ve kişiler o site üzerinden sürekli ticaret yapıyorlar basit bir ticaret puan sistemi var ancak dediğiniz şekilde bir online sözleşme olayı yok ve siteden alış veriş için anlaşma yapılıyor ve telefonla gorusulup ticaret yapılıyor normalde.
r10.net dediğiniz web site benim 2004 2007 yılları arasında team olarak çalıştığım bir sitedir. Tüm yönetimi sunucularını tanırım. Bana sitedeki kod ismi teslim alan gerçek isim soy isim verirseniz size kim olduğunu bulabilirim.
Elindeki delillerle savcılığa suç duyurusunda bulunmanı, ayrıca savcılığın ip tespitinde bulunmasını talep et diyeceğim ama teslim alan da farklı biri, sözleşme yok, zor bir durum. Bilemiyorum ne çıkar.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Elindeki delillerle savcılığa suç duyurusunda bulunmanı, ayrıca savcılığın ip tespitinde bulunmasını talep et diyeceğim ama teslim alan da farklı biri, sözleşme yok, zor bir durum. Bilemiyorum ne çıkar.
telefonun fatura, garanti belgesi herseyi bende ancak sadece telefon kargoyla kişiye yollandı kişinin adı soyadı telefon numarası tc kimlik numarası var üstad.
Cevap: İnternetten telefon sattım. ödeme alamadım. dolandırıldım.
Savcılığa verirseniz en azından karşıdakinin telefonu kullanmasını engellersiniz. Biliyorsunuz; IMEI numarası çalıntı olarak işaretlenirse, telefon çalışmaz.
Baklava çalan çocuklara 9 yıl hüküm veren , yaşları nedeniyle 6 yıla indiren adalet sistemimiz , dolandırıcılığı meslek haline getirmiş bu tarz insanlara ne ceza biçiyor görüyoruz.Adalet bile parası olana çalışıyor , hukuk devletimizde..
Bir kişi bir diğeri kişinin IMEI'sini telefonuna kopyalarsa, yani IMEI hırsızlığı yaparsa, hırsıza hiç bir ceza vermeyen devletimiz, IME'si çalınan mağdurun ise canına okumaktadır örneğin.