Cevap: Öğrenci darp iddiası
raporda bir şey yoksa savcılıktan takipsizlik kararı verilir endişelenmenize gerek yok
Ne raporu hocam bu , darp raporu falan mı ?
Abdullah arkadaşıma katılıyorum takipsizlik çıkar bence de.
Sayın meslektaşım,geçmiş olsun.
Hemen hemen ben de haklı olduğum halde aynı sayılacak sorunla uğraşıyorum.Darp raporu ayrıdır ve içeriğini doktordan,polisten ve savcıdan başkası bilemez.Doktordan zorla darp raporu isterler ama doktor raporu doldururken içeriğine "hiçbir bulguya rastlanmamıştır." yazmıştır.Bu durumda savcı takipsizlik verebilir.
Ola ki omzu çizilmişse ve darp raporunda belirtilmişse siz de mahkeme istemeden olduğunu anlatırsınız.Yanılmıyorsam aşağıdaki 86/2 kanun maddesinden yargılanırsaınız.
Kasten yaralama
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
3 gün rapor bir şey yok demişler ilginç, öğretmene hareket çekecek çocuk yetiştiren aileden de başka bir tepki beklenmez bir avukat bulundurun derim (dosya içeriğinide kontrol edin)
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
3 gün rapor bir şey yok demişler ilginç, öğretmene hareket çekecek çocuk yetiştiren aileden de başka bir tepki beklenmez bir avukat bulundurun derim (dosya içeriğinide kontrol edin)
Katılıyorum. Öğretmenine hareket çeken benim çocuğum olsa cezaların en ağırını ben ona verirdim. Kolu çizilmiş, 3 gün rapor. Buna rapor verene de şaşarım. Basit vakıalarla öğretmenleri yıpratmak moda oldu. Bence disiplin kurulu öğrenciye basit de olsa yaptırım uygulasın. Çünkü okul denen yuvada kendisini kollayan koruyan birileri olabilir ama gerçek hayatta kimi bulacak bu öğrenci?
Hocalarım; bu tip olaylar neden oluyor biliyor musunuz?
İnsaflı davrandığınız için, ileriki hayatına malolmasın diye kendi kendinize birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Oysa acımayacaktınız, taşkınlık mı çıkardı, diğer öğrenciler şikayetçi mi. Hemen 2-3 öğrenciyi alacaktınız, bu öğrenciyi doğruca müdüre ve disiplin kuruluna sevkedip cezayı aldıracaktınız. Hayatı mı kararır, tekerrür nedeniyle okuldan mı atılır ... size ne. Ama öyle değil öğretmenin yüreği. Kıyamaz ki.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Katılıyorum. Öğretmenine hareket çeken benim çocuğum olsa cezaların en ağırını ben ona verirdim. Kolu çizilmiş, 3 gün rapor. Buna rapor verene de şaşarım. Basit vakıalarla öğretmenleri yıpratmak moda oldu. Bence disiplin kurulu öğrenciye basit de olsa yaptırım uygulasın. Çünkü okul denen yuvada kendisini kollayan koruyan birileri olabilir ama gerçek hayatta kimi bulacak bu öğrenci?
İlköğretimde öğrencinin dokunulmazlığı vardır.Disiplinin sadece adı var,içeriği boş.
Bu durumda yetişen çocuk lisede daha problem çıkarıyor.Liseleri de zorunlu eğitime sokacaklar ve olacakları sadece izleyip görün.
Alıntı:
SARİMAS rumuzlu üyeden alıntı
İlköğretimde öğrencinin dokunulmazlığı vardır.Disiplinin sadece adı var,içeriği boş.
Bu durumda yetişen çocuk lisede daha problem çıkarıyor.Liseleri de zorunlu eğitime sokacaklar ve olacakları sadece izleyip görün.
Bunu bilmiyordum. Bilgi için teşekkür ederim. O halde nasıl bir gençlik geliyor diye korkmaya başladım.
Alıntı:
İnsaflı davrandığınız için, ileriki hayatına malolmasın diye kendi kendinize birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Oysa acımayacaktınız, taşkınlık mı çıkardı, diğer öğrenciler şikayetçi mi. Hemen 2-3 öğrenciyi alacaktınız, bu öğrenciyi doğruca müdüre ve disiplin kuruluna sevkedip cezayı aldıracaktınız. Hayatı mı kararır, tekerrür nedeniyle okuldan mı atılır ... size ne. Ama öyle değil öğretmenin yüreği. Kıyamaz ki.
inanın aynen böyle... ben zaten öğrenci döven bir öğretmen değilim. çocuk sorun çıkarınca çekip sıradan almak istedim... her neyse artık savcının merhametine sanırım. ama yazılan tesbitleri okuyunca hiç değilse durumu benden daha iyi bilenler de var dedim. öyle şımarık ve problem çocuk ki ailesi de eminim çok şikayetçi.. ama mesele öğretmen olunca "fırsatını bulmuşken haddini bildireyim" deyip saldırıyorlar. tüm öğretmenler çocuktan muzdarip ve artık ayrı bi havayla dolaşacak okulda. .. vallahi bu işler başıma geldiği için psikolojim bozuldu... öyle üzülüyorumki. nasıl olurda ben öğrencimi kasten yaralarım? bu nasıl bi suçlama...
arkadaşlar bir de olaydan 10 gün geçti hala bir şey yok. acaba savcılık çağırsa yada dava açılsa bu kaç gün zarfında olur. yani bir an önce bu işten kurtulmak istiyorum çok bunalttı. acaba savcılık kaç gün içerisinde karar verir? bilgisi olan varmı?
Alıntı:
Hocam hukukçu olmadığım için fazla müdahale etmek istemiyorum ancak 3 rapor konusunu ciddiye alın derim.