-
Senet verme
mrb ben bundan 3 ay önce tanıdığığım güvendiğim bir insandan araba aldım ama karşılığında 17 milyarlık 500 milyon olarak senetler imzaladım ama seneti araba karşılığında diye imzalamadım şahsın kendisine imzaladım şimdi sahtekarlık yapıyor arabanın devrini vermiyor hoş verse bile arabanın ruhsatı bi başkasına ait ben senetler için beni kandırıp senet imzalattılar diye savcılığa dilekçe versem dava açsam ne hak iddia edebilirim
-
senetlerin geri verilmesi için dava açacaksınız, arabanın mülkiyetini devir sözleşmesi (satın alma işlemi ) yasal biçimde yapılmadığı için geçersiz olup taraflar aldıklarını birbirlerine iade etmek zorundadır.
-
cevabınız için çok teşekkür ederim minnettarım bende dava açacaktım yalnız olumlu bişey olmaz diye düşünüyordum
-
mrb kusura bakmayın ama kafama takılan bişey daha var açmam gereken dava nedir dolandırıcılıkmı yoksa arabanın devrini vermemesimi bide eğerki mah araba değilde benden para aldı karşılığında imzaladı derse yalan söylerse ne yapmam gerek gerçi para alan biri 500 milyon 500 milyon senet imzalamaz değilmi adamla bikez daha görüştüm şimdşide bana tamam devrini verim dedi ama arabanın ruhsatı başkasının üzeriner yine sahtekarlık düşündüğü için bende olmaz dedim senetlerimi kesin alabilirmiyim acabadava açsam ne kadar sürede sonuçlanır mah derse bu sefer tamam devrini verim ben senetlerimi istiyorum kesin alabilirmiyim
-
hukuk davası açacaksınız, ceza davası için farklı düşünen meslektaşlarım olabilir, Ancak sicile tabi araçların kime ait olduğunu, üzerinde devri engelleyen veya tasarruf hakkınızı kısıtlayan kayıtların var olup olmadığını bağlı bulunduğu sicilden öğrenebilirsiniz, istanbul plakalı araçlar için bunu internetten dahi yapabilirdiniz, Dolandırıcılık suçu oluşmamış olabilir, ancak yinede isterseniz savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
isterseniz bir avukat tutun daha iyi olur