Öğrenim Süresi Aşımı / Askerlik Durumu
Merhaba,
Azami öğrenim süremi, yasanın değiştiği yıl doldurdum.
Harçlarımı yatırıp sınavlara girme hakkımı saklı tutmaya devam ediyorum ancak öğrenci belgesi alamıyorum. 5'ten fazla dersim var alttan, ancak bölüm gereği bu da normal (dönem başına 16 ders var) 1985 doğumluyum dolayısıyla 29 yaşı aşmadım ancak okul bitmeden askere alınmak da istemiyorum.
Ne yapmalıyım? Hukuksal durumum ne vaziyettedir?
Afla geri dönen arkadaşlar öğrenci belgesi alabildiler ama ben okuldan atılmadığım için bu hakka sahip olamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Sevgiler!
Cevap: Öğrenim Süresi Aşımı / Askerlik Durumu
İhtiyacınızı ve durumunuzu tam anlamadım ama başıma gelen bir durumu anlatayım; belki işinize yarar:
Okulu kazandım kayıt yaptıracağım; okul askerlikle ilişkisi yoktur belgesi istiyor doğal olarak.
Ama askerlik için de kağıtlarım gelmiş.
Askerlik şubesine gittim; (normal süresi dışında) Durumu anlattım. Beni normal olarak askere alacaklarmış gibi muayene v.s. işlem yaptılar. Bir ay sonra birliğime askere alınacak şekilde. Sonra da 1 ay süreyle askerlikle ilişkim olmadığına dair belge verdiler. O belge ile kayıt yaptırıp ek-10 belgesi aldım ve şubeye götürdüm, tecilimi yaptırdım.
Cevap: Öğrenim Süresi Aşımı / Askerlik Durumu
Konuyu açan arkadaşla aynı durumdayım.Biz okuldan atılmadık.Neden diğerlerinin yararlandığı haktan yararlanamıyoruz ?Durumumuz ne olacak?
Açtığım konu linki ---> https://www.hukuki.net/showthread.php...skerlik-durumu