Kredi kartı borcunun bireysel kredi üzerindeki etkisi nedir
X bankasından hem kredi kartım hem de bireysel kredim var. Kredi kartı borcumu 2 aydır yatıramadım fakat kredi ödemelerimde sorun yok... Bugün banka tarafından arandım ve kredi kartı borcunun minumum ödenmesi gereken meblağı yatırmazsam, hem kredi kartımın hem de bireysel kredimin takibe gireceğini söyledi... Kredi kartı borcunun, bireysel krediyi etkilemesi mümkün mü? Birbirinden bağımsız olması gerekmiyor mu?
Cevap: Acİl yardim lÜtfen...
Şimdi bir forum düşünün. Giriyoruz neler var diye.
Şunlar var:
- Acil
- Yardım
- Lütfen yardım
- Acil acil acil
- Acil yardım
- Yardım lütfen
Hangisine bakarsınız? Bu başlıklardan hangisi sizin en çok ilginizi çekti?
Cevap: Kredi kartı borcunun bireysel kredi üzerindeki etkisi nedir
Tuketici kredileri bundan 5-6 yil once cikarilan bir kanunlda diger kredilerle iliskisi kesilmistir. Yani kredi kartinizdaki gecikme bireysel kredinizi etkilemez. Bireysel kredinin muaccel hale dusmesi icin 2 ay odenmemesi gerekir. 2 ay sonra banka size ihbarname gonderir borcunuzu odeyin diye. Odemezseniz 4 ay sonunda kanuni takibe gecer. kredi karti borcunuzdan dolayi bireysel kredinizi katedemez. Ancak kredi karti borcuda sizin borcunuz en azindan min. odemenizi yaparak rahatlamaya calisin.
Bu gibi konuların bankacalıkla alakalı çok ince çizgileri vardır.Kanunlar değiştilkçe bankaların uygulama ve kredi ksıtaslarıda değişmektedir.Bırakın asıl borçluyu, kefilin bile kredi ve kredi kartı ikileminden etkilendiği düşünülürse asıl borçluun etkilenmesi beklenmesi gereken bir sonuçtur.Kredi alırken imza ettiğiniz belgelere bakmanızda fayda var.İyi forumlar.
Sayın muhsint72 peki kredi kartı borcunun asgarisini dahi ödeyememiz durumda nasıl bir süreç işliyor yani ne kadar süre zarfında kanuni takibe geçer maaş kesintisine gidilir.