İdarenin yüksek sınav puanını yok sayması
Bir kamu kurumunca 2003 yılında yapılan 3 ayrı ünvan için ortak yazılı ve sözlü ortak sınav sonucunda başarı olan adaylara sözkonusu 3 ayrı ünvana idarece atama yapılmıştır.Yazılı sınav esnasında adaylara 3 ünvan için 1. ,2. ,3. tercihim şeklinde ünvan tercih formu doldurtulmuş ve sınav bitiminde toplanarak sınav kağıdıyla birlikte sınav komisyonuna verilmiştir.sıan sonucunda yazılı ve szölü sınav puanları ilan edilmemiş,sadece adaylardan kimin hangi ünvana atandığı belirtilmiştir.2011 yılında sınava giren adaylardan birinin sınav sonucu yazılı ve sözlü puanlarını ,tercih formunu ve sınav tutanaklarını ve her üç ünvana atanan en düşük puanlı adayların puanlarını bilgi isteme kanunu uyarınca istemesi sonucu gelen cevapta tercihine göre atama yapılmadığını,kendisinden daha düşük puan ortalamasına sahip adayların 1.,2. tercihlerine atandığını öğrenmiştir.Bunun üzerine idareye başvurarak puanı ve tercihine göre atamasının yapılmasını talep etmiş,idare tercih formlarının anket niteliğinde olduğunu özlük dosyalarında bulunamadığını ,sınav sonucunda puana ve tercihe göre atama yapılcağının belirtilmediğini ifade etmiştir.oysaki sınav tutanaklarında adayların yazılı,sözlü puanları ve tercihleri dikkate alınarak atamaları yapılmıştır yazmaktadır.Sınav sonuç tutanağında 919 sınavda başarılı olmuştur ve şu adaylar şu ünvanlara atanmıştır denilmektedir.Bu üç ünvan arasında çok büyük statü ve maddi açıdan farklar bulunmaktadır,ve bu fark 2003 ten bugüne her geçen gün artmıştır.Sorum şu 2003 yılındaki sınav için öğrenme tarihi 2012 ise dava açma süresi geçmişmidir,bunula ilğili örnek mahkeme kararı varmı?İdarenin puan ve tercihi dikkate almadan ,subjektif olarak atama yapılabilir mi?sınavda doldurtulan bir evrak anket niteliğindedir deyip idare kendini kurtarabilir mi?her üç ünvan için ayrı ayrı başarı puanı belirlenmemişse ,sınavı kazanan her aday hukuki olarak 3 ünvanıda kazanmış olmaz mı?ben bilig edinmeden yeni öğrendim ve benim durumumda aynı,tercihime ve puanıma göre atamam yapılmamış,dava açarsam kazanabilir miyim?örnek karar var mıdır?yasal yollardan hakkımı nasıl arayabilirim?Bİlgi edinmeden gelen cevap üzerineidareye yasal süre içinde dilekçeyle başvurarak puanım ve tercihime göre tamamın yapılmasını istedim.60 günlük süre dolmak üzere ve idarenin genel yaklaşımı cevap vermeyerek zımmi red,idare mahkemesinde şansım nedir?danıştay aşamasında şansım nedir?