Toplam 1 dosya bulunuyor
Icra ve Tahliye davasi icin kardese vekaletname
Merhaba,
Turkiye'de kirada bir dairem var ve kiraci 5 aydir kirasini odemiyor. Ben yurt disinda oldugum icin Turkiyedeki kardesime vekalet verip dava acmasini isteyecegim.
Kardesim 1-2 avukat ile gorusmus vekaleti avukata vermesi lazim demisler. Ben de kardesime vekalet vermek istiyorum ki o benim adima avukat tutabilsin, isleri takip edebilsin, avukat ile bir sorun olursa baskasini tutabilsin.
Direk avukata vekalet verirsem vekaleti sadece o is ve o avukat icin vermis olacagim.
Yurt disinda yasadigim icin ve bulundugum yerde konsolosluk olmadigi icin vekalet cok eziyetli ve masrafli oluyor burada, o yuzden bir vekalet vereyim butun isleri kardesim benim adima takip etsin istiyorum mumkunse ..
Bu mumkun mudur ? Bir de vekalet ornegi icin link verebilir misiniz ? Ben ektekini buldum o uygun mudur ?
Tesekkurler
Dosya 1161
Cevap: Icra ve Tahliye davasi icin kardese vekaletname
"Avukat ve üçüncü şahısları vekil tayin etmeye ve azletmeye" cümlesinin ilavesi sanırım istediğinizi karşılar.
Ancak vekalet verirken mümkün mertebe dar; ancak işlemin tesisi sırasında hiç bir eksik kalmayacak şekilde kaleme alınmalıdır.
Özellikle icra dairesi v.s. gibi yerlerden para alabilmek için "ahzu kabza" (tarafıma teslim edilmek üzere adıma para almaya) ifadesi olmalı.
Su cumle onlari icermiyor mu zaten ?
".. ahzu kabza, başkalarını tevkil, teşrik ve azle, birlikte veya ayrı ayrı ifayı vekalete yetkili olarak.."
tesekkurler
Şayet yazdığınız gibi bir cümle varsa; evet, içeriyor.
adıma avukat tutmaya ibaresi şarttır başkalarını tevkile azle avukatları kapsamaz kapsasa da avukatlık yetkisini kapsamaz sıradan işleri kapsar.