Nafakayı düşürebilir miyim?
benim boşanma davam var 938 tl maaş alıyorum çocugumuz yok zaten 6 ay evli kaldık yalnız boşanmak üzüre oldugum eşim ailesi ile oturuyor ben ise kirada oturuyorum yalnız şuan karşı taarfın avukatı benden 350 tl nafaka miktarı ödememi mahkemeye sundu ben ise kirada oturdugumu mahemeye bildirmedim ailemin yanında oturuyor olarak gösterdim nafak miktarı 350 tl olursa ben gider olarak kirada oldugumu gösterirsem nafaka biraz düşermi
Cevap: Nafakayı düşürebilir miyim?
bu tahminen son duruşma olacak ama ben kirada oturdugumu bildirmedim hakime bu mahkemede bildirsem sizce bir işe yararmı acaba hocam
Cevap: Nafakayı düşürebilir miyim?
Sayın "shaalih" ekonomik durum araştırmasını hakim davanın her hangi bir sürecinde isteyebilir, davanın sonunda isteyecek diye bir kural yok, öncelikli olarak istenen nafakanın türünü belirmemişsiniz tedbir mi - yoksulluk nafakasımı ? Tedbir nafakası adı üstünde dava sürecinde eşinizin mağdur olmaması için ( eşiniz çalışmıyorsa ) alınan bir önlem gereği davanın her hangi bir noktasında hakim tarafından ekonomik durum araştırması ile bağlana bileceği gibi hakim taktir kullanarak bir miktar belirleyip dava sonuçlanıp karar kesinleşinceye kadar ödenmesine karar verebilir.Sizin belirtmediğiniz hususun şu an bir önemi yok zaten bağlı bulunduğunuz bölge emniyetinden gelip hakkınızda araştırma yapılacak ve sizin kirada oturduğunuz resmi olarak kayıtlara geçecek.Nafaka miktarını belirleyen bir çok unsur var hakim, tarafların ekonomik durumları ve yaşam koşulları gibi , bu hususlar göz önüne alınarak bir rakam belirlenir benim şahsi fikrim hakim karşı tarafa bu rakamı istiyorlar diye vermez ben daha düşük olacağını tahmin ediyorum ama yinede hakimin ne karar vereceğini kimse bilemez , kirada olmanız ve yeni evli olmanız ( Evlilik borçlarınız bulunabilir )hususları gözönüne alınır.Şu an ki sıkıntınız sadece nafaka ama ilerleyen dönemde tek sıkıntınız nafaka olmayacak bu yüzden hak kaybına uğramamak için bir avukat desteği alın derim.
Saygılarımla.