Cevap: Tazminat ve Avukat
Konuya hakim olanlar belki anlamıştır da ,ben maaş sorununuzu anlayamadım.
2,5 sene boyunca çalıştığım işyerinde muhasebe müdürü 12.000 net bordrodan maaş aldı.
Ben ise muhasebe şefi olarak bu müdüre bağlı çalışarak 1.700 TL net bordrolu maaş aldım.
Yani muhasebe müdürü benim bilgimi ve çabamı kullanarak sırtımdan anormal sayılacak paraları götürdü. Bu adaletsiz değilmi sizce.
Kanunda bununla ilgili bir düzenleme varmı acaba.
Şeklinde sormalıydım belkide.
Bu müdürden senelerdir çalışan arkadaşların hepsi şikayetçiler ve halen aynı düzen sürmekte şirkette. Bu anlamda şahitlerde var. Bu yönde bir tazminat talebimiz olsa orada daha sonra çalışacak olanlarda bu sıkıntıları çekmez belki. Kanunda bununla ilgili bişeyler varmı acaba... Yada bunla ilgili örnek bi dava vamıdır...
Saygılarımla,
1- Müdürden fazla hak ettiğinizi düşünüyorsanız çalışmama hakkınız vardı. Kullanmadıysanız durumu kabul etmiş sayılırsınız.
2- Mevzuatı bilemeyecek avukat yoktur.
3- Hukukinette avukat tavsiyesi yasaktır.
Alıntı:
Mesut Gündüz rumuzlu üyeden alıntı
Bu adaletsiz değilmi sizce.
Neresi adaletsiz anlamadım. Paranın sahibi isterse 12 değil 112 bin lira maaş verir.
1700 lira çok az bir para idiyse, siz de 12 bin lira maaşlı bir işe girebilirdiniz.
"Nerden bulayım 12 bin lira maaşlı iş" demeyin, bakın müdürünüz bulmuş.
Demek ki bulunabiliyormuş.
Alıntı:
Mesut Gündüz rumuzlu üyeden alıntı
2,5 sene boyunca çalıştığım işyerinde muhasebe müdürü 12.000 net bordrodan maaş aldı.
Ben ise muhasebe şefi olarak bu müdüre bağlı çalışarak 1.700 TL net bordrolu maaş aldım.
... ,
Muhasebe şefine ( yani size) bağlı olarak çalışan muhasebe personeli kaç kişiydi ve onlar 1.700TL nin altında mı maaş alıyorlardı siz 1.700tl alırken?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Muhasebe şefine ( yani size) bağlı olarak çalışan muhasebe personeli kaç kişiydi ve onlar 1.700TL nin altında mı maaş alıyorlardı siz 1.700tl alırken?
entre parantez: Örneğin ben lise mezunu şef isem ve 1500 lira maaş alıyorsam; ama bana bağlı olarak çalışan mühendis 2500 lira alıyorsa bu bir anlam mı ifade eder? "Bana şefi olduğum adamdan az ücret veriyorlar" diye maaşıma itiraz hakkım olur mu?
Alıntı:
içlerinde 170 tl alanı yoktu. yani 10 kat gibi bir uçurum yoktu. Bu tartışmaların gereği yok zaten anladığım kadarıyla patron istediğine istediği maaşı veriyor. Zaten bizleri tanımaz etmez sadece bu müdür bayanla irtibat halindeydi...
Teşekürler verdiğiniz bilgiler için demekki böyle gelmiş böyle gidecek orası.
Alıntı:
içlerinde 170 tl alanı yoktu. yani 10 kat gibi bir uçurum yoktu. Bu tartışmaların gereği yok zaten anladığım kadarıyla patron istediğine istediği maaşı veriyor. Zaten bizleri tanımaz etmez sadece bu müdür bayanla irtibat halindeydi...
Teşekürler verdiğiniz bilgiler için demekki böyle gelmiş böyle gidecek orası.