-
Harcırah davası
trakya üniversitesine bağlı bir yüksekokulda memur olarak görev yapmaktayım. Geçirdiğim bir soruşturma neticesinde memuriyetten çıkarma cezası almıştım, idare mahkemeye yaptığım itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararıyla başka bir yüksekokulun kadrosuna atamam yapıldı. 03.10.2005 tarihinde kurumuma harcih için yazdığım dilekçeme rektörlükten red cevabı geldi ve ekinde maliye bakanlığının bir yazısı var. yazıda 6245 sayılı harcirah kanunun 10. maddesinin 1. bendinde "kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere" ibaresi eklenmiş ve aynı bentte yer alan "yeniden veya" ibaresi metinden çıkartılmış ile atananlar olarak yürürlüğe girmiştir deniyor. Şimdi ben davayı açarken hangi maddelerden yararlanabilirim veya sadece yazının iptali olarak mı dava açsam bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
-
YOLLUK VEYA HARCIRAH KANUNU EN SON 2005 YILININ 4. AYLARINDA DEĞİŞTİ.DAHA ÖNCESİNDE ANAYASA MAHKEMESİ KANUNUNU ANAYASAYA AYKIRILIK GEREKÇESİYLE İNCELİYORDU.ANAYASA MAHKEMESİNİN İPTAL KARARINDAN ÖNCE YUKARIDA BELİRTMİŞ OLDUĞUM KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI.
BUNUN ADI YÜKSEK MAHKEME KARINA SAYGI DUYMAMAKTIR.İPTAL EDİLECEK KANUNU AYNEN DEĞİŞTİREREK KABUL ETTİLER SONRASINDA İSE ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ.ŞİMDİ YÜRÜRLÜKTE İPTAL EDİLMİŞ OLAN KANUNLA AYNI İÇERİKTE BİR DÜZENLEME VAR.KISACA TEKRAR BU KANUN ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEK VE İPTAL EDİLECEK.
ŞİMDİ SİZİN ATANMANIZ İSTEĞİNİZE BAĞLIMI YAPIL DI YOKSA KURUM RESEN Mİ ATADI.EĞER KURUM KENDİ RESEN ATADI İSE SİZ YOLLUĞU ALABİLİRSİNİZ.İDARENİN GEREKÇESİ YANLIŞTIR BU HALDE YİNE İDARE MAHKEMESİNE İŞLEMİN İPTALİ VE YOLLUĞUN ÖDENMESİ İÇİN BAŞVURACAKSINIZ.FAKAT SİZ KENDİ İSTEĞİNİZ İLE ATANMIŞSANIZ BU DURUMDA İDARENİN GEREKÇESİ DOĞRUDUR.GEREKÇE DOĞRU OLDUĞU İÇİN YAPILACAK İŞ İDARE MAHKEMESİNDE ANAYASA YA AYKIRILIK DEFİNİ DE İLERİ SÜRÜP DAVA AÇMANIZDIR.DİKKAT EDECEĞİNİZ ÖNEMLİ HUSUS İDARENİN VERMİŞ OLDUĞU OLUMLU VEYA OLUMSUZ CEVAPTAN İTİBAREN 60 GÜN İÇİNDE DAVA AÇMANIZDIR AÇMAZSANIZ SÜREDEN DAVA REDDEDİLİR.İDARENİN ZIMNİ RED SÜRESİ DE 60 GÜNDÜR YANİ İDAREYE BAŞVURU SÜRESİNDEN SONRA 60 GÜN GEÇTİĞİ HALDE CEVAP VERİLMEMESİ RED KABUL EDİLİR VE SÜRE İŞLEMEYE DEVAM EDER.
-
benim atanmam kurumum tarafından benim herhangi bir yazılı talebim olmadan yapıldı, gelen yaıdan anladığım kadarıyla tekrar atanmam yolluğumu almamı engelliyor. Bu konuda mahkemeye başvuracağım ama alacağım para avukat masrafını karşılamaz o nedenle buradan bilgi edinmeye çalışıyorum. Mahkeme dilekçemde talebimi hangi kanuna dayandıracağım bunu bilmiyorum ya da bana gelen yazının iptali için mahkeme açarsam yine durumu bir kanuna dayandırmak zorundamıyım
-
atamanız resen yapıldıysa yolluk alma hakkınız dava açmadan dahi ,gerçekleşmiş bir alacaktır.idare bu durum da başvuru üzerine dahi bu hakkınızı vermek zorundadır.isteğe bağlı ise yani kurumunuz sizin isteğiniz üzre atama yapmışsa bu durum da dava açacaksınız.
-
atamam resen yapıldı, benim hiç ,bir yazılı talebim olmadan ben yolluğumun ödenmesi için dilekçemi verdim ama bana olumsuz yanıt verdiler. Şimdi dava açacağım davamda hangi kanunu gerekçe göstermem gerek ben bunu öğrenmek istiyorum
-