-
Noter Sözleşme
Sayın hukuki.net uyeleri ve yöneticileri sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Babam bir muthait ile anlaştı topraktan bir arsaya girdi ilk 20 bin tl sini noter anlaşması karşılıgı bankaya dekont alnmak sureti ile yatırdı ve bu muthait işler yolunda gitmediği için bizlerden habersiz baska bir muthaite devredip iflas etti.Biz bu kişiyi mahkemeye verdik ve mahkeme bu kişiye borcunu ödemesi için gün verdi ancak sahıs o borcunu ödemeyince mahkeme 3 ay hapis kararı çıkardı bu sahıs hakkında hapis kararı çıkınca ortadan kayboldu araştırmalarım sonucunda o sahısı buldum ve polis çağırarak yakalattım.Şu anda ise sahıs 3 ay yatar çıkarım ödemem diyor bu 3 ayın bıtımın nasıl hareket etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevınırım. Tekrardan o cezası bıtımınde ceza evıne geri girdirme sansımız varmı.
-
Cevap: Noter Sözleşme
Arsaya girdi derken noter sözleşmesinde arsa parsel noları vs ne gibi bilgiler var ayrıca devredip iflas nasıl oluyor icra iflas suçlarını bir inceleyin yanlış bir dava ile hak kaybına dahi uğrayabilirsiniz.
-
Yanı arsaya ınsaat baslamadan once babama gel topraktan gir daha hesaplı olur 20 bin peşin ver geri kalanını taksitlerle anahtar teslime kadar ödersin demiş babamda kabul etmiş notere gitmişler ada parsel nosu ile birlikte bir noter sozlesmesi imzalamışlar. noterden çıkıp direk bankaya gidip yirmi bin tlyi peşin olarak muthaıtın hesabına yatırmış. Muthaıt ıse arsayı apartman bıtımınde arsa sahıbıne 3 ev karsılıgı anlasmıslar muthaıt evin temelini attıktan sonra bazı nedenlerden dolayı apartmanı yaptıramıyor ve bır sure sonra arsanın gercek sahıbı muthaıt ıle arasndakı sozlesmeyı fesh edıyor ve baska muthaıte devredıyor. durum boyle olunca bızde mahkemeye verdık 3 ay hapıs kararı cıktı ve sahıs parayı odemem yatar cıkarım dyor. 3 ay bıtımınde tekrardan ne gıbı basvurular sonucu tekrar ıcerı tıktırabılrız
-
3 aya karşılık 20bin tl çok karlı bir iş.. Cezasını çekmiş birine yasal olarak yapacak bir yol hukukda yoktur herhalde..
-
Ama sacmalık degılmı onca paraya karsılık 3 aym cezası olur. oyle bırsey olursa herkez bırbırını dolandırsın o zaman çalısmaya gerek