Neler yaşıyorum / yaşayacağım?
Merhabalar. Biliyorum ki benzer şeyler yaşayanlar olmuştur ama, ben şu an ne yapmam gerektiği konusunda büyük sıkıntılar içerisindeyim.
Ne öğrenim süremin sonundayım, ne de yaşım 29.
1987 doğumluyum. 2009 yılında, 2 sene üst üste kaldığım açıköğretimden kaydımı sildirip, askerliğimi tecil ettirmiştim. Bu sene ise açıköğretimin başka bir bölümüne kaydolup, ilk dönemi başarıyla bitirdim. Fakat tecilim de bu sırada bitmiş. (Sanırım Ekim 2011 itibariyle)
İki sabah önce kütüğümün bağlı bulunduğu askerlik şubesinden aradılar ve "bakaya kalmışsınız" dediler. Ne doğru düzgün terimleri biliyorum ne de ne yapmam gerektiğini.
Açıköğretim benim askerliğimi tecil etmiyor mu? Ben açıköğretimden öğrenci olduğuma dair bir kağıt alıp -ki bunu aslında onların yapması gerektiğini düşünüyordum- askerlik şubesine götürürsem, orada okul okuyor olmama rağmen, beni alıp götürürler mi? Durup dururken aklıma felaket senaryoları getiriyorum. İki sene önce de benzer travmalar yaşamıştım ama, bu sefer herhalde yaşım da ilerledikçe, sanki alıp götürme ihtimalleri daha gerçekçi durmaya başladı.
Benim hiç bir sorunsuz şekilde, yaşım geçmemiş, okulumun daha birinci senesinde vaziyetteyken, beni alıp götürme gibi bir şey nasıl olabilir / olabilir mi?
Bana yardımcı olursanız, ya da benzer şeyler yaşamış olanlarınızın hikayesini anlatırsanız, çok sevinirim.
Cevap: Neler yaşıyorum / yaşayacağım?
Selam.. Askerlik yaparakta açık öğretimde okuyabilirsiniz.. Sınav zamanları izin alarak sınava girebilirsiniz..
Cevap: Neler yaşıyorum / yaşayacağım?
merak etme seni kimse bir yere götüremez artık yasalar iyice değişti yapacağın şey okuduğuna dair belgeyi al askerlik şubene götür tecil yapacaklar zaten şuanda mecliste olan bir yasa var çıkmak üzere o da yasalaştıktan sonra okulda iki sene üst üste kalan bile bakaya durumuna düşmüyor yani senin durumun çok önemli değil merak edilecek bir durum yok ama eğe üniversiteyi bitiremezsen o zaman yanarsın 15 çekilmez.