Elimize ulaşması engellenen icra tebligatı, ne yapabiliriz?
Aynı sitede oturan 2 kişiye icra geldi.
Usulsüz olan site yönetimi kafasına göre bir borç çıkarmış ve ikimize icra göndermiş.
Ancak işin organize olduğu ve art niyet güdüldüğü o kadar ortada ki.
İcranın geldiği gün her 2 kişi de evlerinde olmasına rağmen, site yönetiminin site girişinde bulunan elemanı gelen ptt görevlisine evde olmadığımızı söylemiş. Tebligat Zaptında bu kişinin şifahen , evde olmadığımızı ptt görevlisine söylediği yazılmış. Bu durumda ptt görevlisi kapıya asılmak üzere bildirim notunu bu şahsz vermiş ve şifahen bildirimde bulunarak tebligatı muhtara götürmüş. Tabii kapıya bir kağıt falan asılmadığı yönetimin adamı da bize bilgi vermediği için icradan haberimiz olmadı. Taaa ki eve hacze gelinene dek. :(
Hayatımızda ilk kez karşılaştığımız bir durum. İcra Müd. ne gidip itiraz ettim, borçtan haberim olmadığını, tebligatın da aramızda husumet olan kişi tarafından engellendiğini belirten bir dilekçe yazarak borca itiraz ettim. Ancak kabul edilmedi. Evime, arabama haciz konmuş. Mecburen, haram ederek, borcu ödedim. Site yönetimi art niyetlerine devam ediyor.
Bu durumda PTT görevlisinin hiç mi suçu yok. Yapabileceğim birşey yok mu?
Lütfen yardımcı olun. Öyle çaresiziz ki...
Cevap: Elimize ulaşması engellenen icra tebligatı!!! Ne yapabiliriz?
*** Madde 21 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/7 md.)
*** Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
*** (Ek fıkra: 11/01/2011-6099 S.K./5.mad.) Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
*** (Ek fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./5. md.) Muhtar, ihtiyar heyeti azaları, zabıta amir ve memurları yukarıdaki (Değişik ibare: 11/01/2011-6099 S.K./5.mad.) fıkralar uyarınca kendilerine teslim edilen evrakı kabule mecburdurlar.
Kişiye hak arama olanağı tanımak tebligatın esasını teşkil eder hangi komşunuza haber verilmiş husumetiniz olan yöneticiye mi? icradaki dosyaya bir bakın.
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
icra dosyasına baktım. teslim belgesinde yazana göre, yönetimin adamı olan, aramızda husumet bulunan ve mahkemelik olduğumuz kapıcıya teslim edilmiş. Ayrıca "dışarıda" olduğumuzu şifaen kapıcı söylemiş, yani siteden içeri postacı girmemiş anladığım kadarıyla. Ve icra bilgisi de mahkemelik olduğumuz kapıcıya bildirilmiş. Oyun düzenlenmiş ve itiraz etmemiz engellendi.Kapıya not falan yapıştırılmamıştı. Ama son ihtar diye, icra kesinleşince bir not vardı. İş işten geçince yani..
Bunlar yetmezmiş gibi, hakaret, mala zarar, taciz nedenleriyle mahkemelik olduğumuz kapıcı(usulsüz yönetimin adamı) nedeniyle(dava açtık diye) yönetim kat maliklerindn imza toplamış. Bizi (kat malikiyiz) siteden atmak için. Gerekçe ise; kapıcının masum olduğu, bizim yalan söylediğimiz ve bugün ona dava açanın yarın diğer kat maliklerine de dava açabileceği ihtimaliymiş. Yani bizi siteden atıp huzuru sağlayacaklarmış :(
Kanunsuz durumlar. Birşey yapamayacaklar. Ama ne oyunları çeviriyorlar bilemiyorum.
Çok can sıkıcı. Çok mağduruz. Paranla rezil olmak bu sanırım.
Eğer bu konuda ne yapabileceğime dair bilgi verebilirseniz, fikriniz varsa paylaşır mısınız lütfen
İmza atan kat maliklerini hiç tanımam. Aramızda en ufak bir tartışma geçmedi. Bu insanlarda hiç mi vicdan yok. Nasıl yönetimin kendilerini kandırmasına izin veriyorlar.. anlamıyorum.
Anlattığınız durum çok karışık bir avukata gitmenizi öneririm vereceğim bilgiler kafa karıştırmaktan öteye gitmez ama benimde merak ettiğim konu olay hangi mahkemenin görev alanına girer yok mu cevap veren :)
evet avukat tuttum
sanırım çok mahkeme alanına giriyor :(
ceza, sulh
:'(
aynı komplo ile bir haciz daha geldi
herhangi bir borcumuz olmamasına rağmen, tebligat aynı kişi tarafından alınıp bize verilmediği için haciz geldi
ve kesinleştiği için ödemek zorunda kaldık
şimdi sebepsiz zenginleşme davası açılacak
bu davayı açmak için bir süre var mıdır?
bir de tüm bu yaşatılanlardan dolayı, zararımı tazmin etmek için maddi manevi tazminat davası açabilir miyim?
bunu açabilmek için sebepsiz zenginleşme davasının sonuçlanmasını mı beklemeliyim?
muhtarın da kendisine durumu defalarca anlatıp rica etmeme rağmeni bilgi vermemesi suç değil mi?
tel.u siz çaldırın ben sizi ararım demiştim oysa..
bu kadar mı insanlar kötü
sebepsiz icralar, tebligat engellemeleri, hacizler :(
lütfen yardımcı olun
çok çaresizim
evi satmamız için yapılıyor tüm bunlar
yıldırma amaçlı
lütfen konuda bilgisi olanlar yardımcı olsun
çok rica ediyorum
Alıntı:
ates73 rumuzlu üyeden alıntı
lütfen konuda bilgisi olanlar yardımcı olsun
çok rica ediyorum
Ceza derken icra ceza mı sulh, asliye,ağır ? Hukuki açıdan mı sulh?
Alıntı:
ates73 rumuzlu üyeden alıntı
evet avukat tuttum
sanırım çok mahkeme alanına giriyor :(
ceza, sulh
Yanlış alıntıya yazmışım
Doğrusu üsttekidir :DD
ben de bilmiyorum ki..
kasıtlı olarak tebligatı alıp saklamak hangi ceza alanına girer?
maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?