Yöneticinin dava açma yetkisi
Merhabalar,
Apartman yöneticimiz eski yöneticiye dava açtı ve kaybetti. Bunun sonucunda tüm apartman tazminat ödemeye mahkum oldu. Apartman yöneticimiz dava açmak için bizden ayrı bir yetki istemedi.
1)Apartman yöneticisinin böyle bir dava açmak için yetkisi var mıdır?
2)Eğer yetkisiz davrandıysa bu kat maliklerinın bu ödemeden kaçınmasının bir yolu var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Yöneticinin dava açma yetkisi
Dava konusu nedir.. ayrıntılı anlatmanız gerekiyor ki cevap verilebilsin..
Eski yönetici hesaplarını genel kurul kat malikleri toplantısında görüşmedinizmi?
Hesapların doğruluğunu (ibra) oylamaya sunmadınız mı?
KMK ya göre her kat maliki dava edebilir.
Siz yeni yöneticiye eski yöneticiyi dava etmesi için yetki verdiniz mi?
Yöneticiler Avukat tutamaz.
Avukat tutma yetkisi ayrıca kat maliklerince müsaade edilmesi gerekir.
Yönetici kat maliklerinin vekili olduğu için, Vekâletin (devri) vekâleti olmaz.
Yönetici kat maliklerinden onaylanmayan bir yetkiyi kafasından uydurup kullanamaz.
Maalesef kendini diktatör zanneden ben istedigimi yaparım mantığı ile hareket eden yöneticiler de var.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ben belirttiğiniz sorularda daha net cevaplar araştırmam gerektiğini anladım.
Tekrar merhabalar,
Sorumu biraz daha net hale getirmek için şu bilgileri de ekleyim. Binanın önüne döşenen karo bir kat maliki tarfından belediyeye şikayet ediliyor. Belediye bunu şikayeti haklı bulup 10 gün içinde karoların kaldırılmasını ya da elektrik ve suların kesileceğini belirtiyor. Bu olaydan sonra apartman yönetimi de Belediye Encümeni kesin karar bildirdikten sonra Bölge İdare mahkemesine dava açacağını belirtiyor.
Bu noktada
1) Apartman yönetimi bu olayda kat maliklerinden izin almadan dava açabilir mi?
2) Belediye elektrik ve su kesebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.