Basit yaralama ve nefsi müdafa
Merhaba arkadaşlar geceleyin işyerimin yanında bulunan daireme giren 3 kişi bana saldırdı ve darp etti bende onları savuşturmak için hamle yaptım ve dışarıya attım şikayetim üzerine polis geldi ve kapımın önünden şahısları alıp hastaneye ve karakola götürdüler ben ve elemanım da darp raporu aldık karakola gidip şikayetçi olduk o 3 kişide bizden şikayetçi olmuş ve darp raporu almış.
mahkeme kağıdı geldi ve o kişiler hakkında geceleyin konut dokunulmazlığının ihlali ve basit yaralamadan cezalandırılmasına ; benim içinde 3kişiyi yaralamadan basit yaralamadan cezalandırlmasına diyor,
sonuç olarak onlar benim kapımı açarak evime girdiler ve darp ettiler ben kendimi savunmak için ve evimden çıkartmak için hamle yaptım darp etmedim yani ama iddanamede benimde ceza alacağım yazılı bu nedendir yani evime giren birini ben çiçeklerle mi karşılamam gerekirdi sonuçta saldırdılar bana ve ben onları dövmedim dövsem hastaneden çıkamazlardı sadece savuşturdum kendimi korudum akıl verirse hukukçularımız sevinirim saygılar
Cevap: basit yaralama ve nefsi müdafa
Eğer olay anlatılandan ibaretse muhtemel bu kadar açık bir şeyi mahkeme heyetide değerlendirecektir.Açılan davaların yarısından çoğu beraatle sonuçlanmaktadır.Yani dava açılması kişilerin ceza alacağı anlamına gelmez.Raporları var diye dava konusu olmuş.Avukat desteği tavsiye ederim.Çünkü avukatın çok şey deiştirebileceği davalardan.Geçmiş olsun.
Tesekkurler cevabiniz icin konu genel hatlariyla bu
Avukatim var zaten de bu konuyu detayli konusma firsatimiz olmadi .
Peki o kisilerin beraat etmesi muhtemelmi benim iki sahidim var ifade de verdiler bu dogrultuda. Okisilerin ceza almasi icin sonuna kadar gidecegim onlarda birbirlerinin sahidi sayilirmi geceleyin konut dokunulmazliginin ihlali ve evimde darp edilmek birde 3 kisi tarafindan tahmini ne ceza alirlar para cezasina cevrilirmi sabikalari yok diye biliyorum
Karşı tarafın durumu oldukça farklı.Basit yaralama hemen herkesin başına gelecek basit suçlardan olup sabıkasız kişiler için ilkinde genelde hükmün açıklanmaması ve ertelememe durumlarıyla sonuçlanır.Ancak ortada gece işlenmiş bir konut dokunulmazlığı ihlali var ki bundan kimse kolay kolay yırtamaz.Sabıkaları olmasa bile cezaları para cazasına çevrilmeyebilir ve yatarı olan cezalarıla karşılaşabilirler.Ayrıca ceza adavası sonrası maddi zararınız varsa maddi, manevi zararınız varsa(manevi zararınız olduğu kesin) da manevi tazminat davaları açabilirsiniz.Hiç merak etmeyin derim.Öyle ev basmak neymiş haydar eşliğinde çok güzel anlatırlar arkadaşlara:).Zaten dava ilerleyip kazın ayağını görünce gelip ağlamaya başlarlar kapınızda ama böyle davalar kamu adına takip edildiği için ondan da bir şey çıkaramazlar.Tekrar geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederim
Tazminat acmak sart gercekten isim ve itibarim zedelendi sonucta .umarim adalet dediginiz gibi cezalarini verir tek tesellimiz bu
Allah Razi olsun hepinizden
Cevap: Basit yaralama ve nefsi müdafa
Dövmedim dövsem hastanden çıkamazlardı ilginç
Hemde çok ilgiç
Ilginc bir durum yok cunku lisansli kung-fu cuyum anladiniz sanirim?
Alıntı:
mrworlde rumuzlu üyeden alıntı
Ilginc bir durum yok cunku lisansli kung-fu cuyum anladiniz sanirim?
Anladım ve kortum :)
Davanız bittiği vakit cevabımı tekrar gözden geçirin usta.
Şu anlattıklarından sen haklı gibi görünüyorsun , Türkiye ' de adaletin haklıların yanında olduğunu sanmıyorum.Olası süprizlere hazırlıklı olmakta fayda var.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Anladım ve kortum :)
Davanız bittiği vakit cevabımı tekrar gözden geçirin usta.
Biraz daha acik olsaniz sevinirim sonuc olarak bu yasima kadar kimseye el kaldirmadim bu olayda da kendimi savundum ayrica bizim egitimimizde bir sporcu da binu yapardi yani neler yapabilecegini biliyorsun ve savunmada kaliyorsun olay bu . yoksa her yan bakani hastanelik edecek degilim :-)
inan neden bahsettigini anlamadim dostum acarsan mutlu olurum saygilar