-
Genel Kurul
a yönetimi 31.01.2011 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı sonucunda 01.02.2011-31.01.2012 tarihleri arasında yönetim kuruluna atanmıştır.
bu sitede olağan kat malikleri toplantısı takip eden yılın başında yani ocak ayında yapılmaktadır.
olağan toplantı 20.01.2012 tarihi ise bu yönetim ocak-2012 dönemine ait gelir gider hareketlerini de genel kurula sunması gerekir mi?
malum genel kurul aylarında hummalı bir şekilde ocak başından itibaren hesap kapama gelir gider hesaplarının tespit işlemleri yapılır.
a yönetiminin görev süresinin dolduğu son ay genel kurula denk geldiği için bu ayın sunulması nasıl olur???
-
Cevap: Genel Kurul
Seçilen yönetim 1 yıl için seçilir.
1.1.2012 ile 31.12.2012 arası
eski yönetim size 31.12.2011 itibarı ile hesap ları devretmelidir.
D) Yönetici:
I - Atanması:
Madde 34 - Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.
Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.
Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır.
Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.
Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.
Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebilir.
Yönetici atanırken kendisiyle yapılan sözleşmede, teminat göstermesi şart edilebilir; sözleşmede böyle bir şart olmasa bile, haklı bir sebebin çıkması halinde kat malikleri kurulu, yöneticiden teminat göstermesini isteyebilir.
Yöneticinin ad ve soyadı ile iş ve ev adresinin anagayrimenkulün kapısı yanına veya girişte görülecek bir yere çerçeve içinde asılması mecburidir. Bu yapılmazsa, yöneticiden veya yönetim kurulu üyelerinin her birine, ilgilinin başvurması üzerine aynı mahkemece, elli Türk Lirasından ikiyüzelli Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. (md:18)
-
Yani eski yönetimin ocak ayı içerisindeki tahsilatılarını ve ödemelerini yeni yönetim kendi gelir gider tablosunda mı gösterecek....
-
Eski yönetim hesaplarını 31.12.2011 itibarı ile kapatmalıdır
-
genel kurul ocak ayı sonunda olursa eski yönetim ocak ayında yaptığı harcamaları aldığı paraları nasıl geriye dönük gösterecek...
-
Eski yönetim 1 yıllık görev süresi bitince ibra edilmiş hesapları yeni yönetime devreder.
KMK-20
Demirbaş giderleri
KALICI değer artırıcı yatırımlar kat maliklerine aittir.
Arsa pay değerine göre paylaştırılır.
1-Personel tazminat FONu
2-Yenileme FONu
3-Yönetici aylığı
4-Yenileme ve tamiratlar
5-Merdiven boyamak
6-Dış cephe boyamak yada mantolamak.
7-Çatı tamiratı
8-Tüm ortak alan yatırımları.
9-Bina sigorta pirimi
Yöneticilerin muhatabı öncelikli olarak kat malikleridir.
Dairelerin bos olduğunu farz edin tüm masrafları kat malikleri ödemek zorundadır.
Kat malikleri kiracısından ortak isletme giderlerini alır ve yönetim hesabına bankaya yatırır.
İsletme giderleri.
Kiracılar sadece işletim kullanım masraflarını öder.
Kiracıların ödedikleri isletme giderleri nelerdir.
Eşit paylaşım ile ödenenler:
1- Personel giderleri (Tazminatları Kat maliki öder)
Arsa pay değerine göre ödenenler:
1- Ortak ısınma giderleri,
2- Ortak merdiven elektirigi,
3- Asansör isletme giderleri normal düzenli servisi kiracı öder (Tamiri kat maliki öder)
4-Ortak su giderleri,
Daire bos ise kiracı yok ise tüm masraflar kat malikinden talep edilir.
Kat maliki direk sorumludur.
Kiracı var ise dolaylı (müteselsil en) sorumludur.
-
Bu konuda mutabıkız ancak benim sormak istediğim mevzu şu..mevcut yönetimin görev süresi 31.12 de doluyor ocak ayında genel kurul yapılıyor..ocak ayında kat malikleri aidatları ya elden yada banka yoluyla ödemeye devam ediyor ve yine ocak ayında bir takım harcamalar yapılıyor..bunların sunumunu nasıl olacak??
-
1.1.2012 den itibaren yeni yönetim sorumlu.
-
peki yeni yönetim işletme projesini nasıl yapacak ocak ayında eski yönetimin yaptığı harcamaları ve elde ettiği aidat tahsilatını yeni yönetim işletme projesine ekleyecek midir?
-
KMK 12 ay 1 yıl için yönetici seçilir diyor.
Siz 11 ay mı yoksa 12 ay icin mi yönetici seçtiniz?