Yarım ay oturulan evin kira bedelinin geri alınması
merhaba
ben 2 senedir aynı dairede oturuyorum.bir sene önceden ev sahibi evi satacağım dediği için huzursuzluk basladı. evi satmak için birisini getirdi. gelen kişi oturmaya devam edecekmisiniz dedi. bende devam ederim dedim ancak o sırada daha uygun fiyatlı bir ev buldum ev sahibine çıkıyorum deyince tamam çıkın evi satmadım daha dedi. şubat ayı kirasını ödedim. ancak ayın 14nde evi bosalttım. ev sahibi bu oturulmayan bakiyenin iadesini etmesi gerekmez mi. iade etmesi gerekirse ve etmezse nasıl bir uygulama yapmam gerekir.
iyi çalışmlar
Cevap: Yarım Ay oturulan evin kira bedelinin geri alınması
Slm
Siz o kirayı evi bir ay kullanma karşılığında ödediğinize göre kirayı vermezse sizde anahtarı ay sonunda teslim edersiniz diye düşünüyorum.
Cevap: Yarım Ay oturulan evin kira bedelinin geri alınması
Ortada evi 14 şubat günü boşalttığınıza dair aranızda bir tutanak tutup anlaşmaya vardıysanız ve bu durumda yarı kira ödenmesine her iki tarafta razı gelidyse ve siz yanlışlıkla veya baştan belli olmadığından tam kira bedeli ödediyseniz ancak o zaman bir hak iddia edebilirsiniz.Onun dışında denk gelmesi suretiyle erken evi boşaltmak veya bu durumdan tam bir fikir birliğine varamamak gibi durumlarda bir şey çıkmaz.İlamsız icra takibi yolunu seçersiniz en fazla oda itiraz eder öylece kalır.Tek oluru kendi siteğiyle vermesi.Zaten bu gibi durumlarda 5 gün eksik 10 gün fazla sık yaşanılan durumlar.Kolay gelsin.