Eşime hakaretten ceza aldım temyizde
Selamlar, Ben eşimden 15.07.2009 yılında boşandım. Boşandıktan sonra eşimle aramızda çıkan tartışma sonucu eşime yazmış olduğum hakaret içermeyen mesajlardan dolayı eşim mahkemeye verdi. Mahkemede hakimin vermiş olduğu ceza 13 ay 15 gün ve temyize gitme hakkını verdi. Bende temyiz hakkımı kullandım. Temize gönderdikten sonra 15 ayı geçti. Temyizden dönme süresi ne kadar sürer ve temyiz cezayı onaylarsa cezaevinde yatarmıyım? Ceza paraya çevrilir mi? Yada temyizden olumlu bir sonuç çıkar mı?
Cevap: Eşime hakaretten ceza aldım temyizde...
13 ay ?
Bir tokat atsan aynı cezayı alıyorsun , komşum tokat attı diye 13 ay 9 gün ceza aldı.Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Birde 700 tl idari para cezasımı oldu bişeyler oldu ama , 5 yıl suç işlemez ise bu suç tamamen siliniyor.5 yıl içinde başka suça karışırsan o suç ile birlikte bunuda yatırıyorlar sanırım.
Hakaret içermeyen mesajlardan nasıl 13 ay 15 aldın bu hakaret içermeyen msj merak ettim doğrusu.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret içermeyen mesajlardan nasıl 13 ay 15 aldın bu hakaret içermeyen msj merak ettim doğrusu.
Sayın Üye vipahmet'in gönderdiği mesajı ben de merak ediyorum; sizin sorunuza da şöyle cevap vereyim:
"Sayın senoleker, xxxx tarihinde xxxx mevkiine içinde xxx bin dolar olan bir çanta ile gelmezseniz sizi öldürmek zorunda kalacağımı bildirmek isterim" gibi bir mesaj asla hakaret içermiyor gördüğünüz gibi :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Üye vipahmet'in gönderdiği mesajı ben de merak ediyorum; sizin sorunuza da şöyle cevap vereyim:
"Sayın senoleker, xxxx tarihinde xxxx mevkiine içinde xxx bin dolar olan bir çanta ile gelmezseniz sizi öldürmek zorunda kalacağımı bildirmek isterim" gibi bir mesaj asla hakaret içermiyor gördüğünüz gibi :)
bu mesaj biraz tehdit içeriyor sanırım TCK da yeri ayrı tehdit olayının..Hakaretle bir tutamayız sanırım :)
ancak , " sen gittikten sonra yalnız kaldım kendime bir köpek aldım hiç dırdır yapmıyor üstelik senden akıllı " dersek sanırım hakaret kapsamına giriyor.
Cezası 13 ay eder mi derseniz ? Bence etmez..Hakim bayandır sanıyorum hemcins kollaması olabilir.Geçenlerde okudum hemcins kollamasından ötürü mahkeme kararına itiraz edip hakim için dava açan birisi kazanmıştı ah bi emsal falan olsa.