Tazminat hakkımı almam konusunda
Merhabalar. Öncelikle böyle güzel ve seviyeli bir siteyi biz kullanıcılara sunduğunuz için teşekkür ederim. Benim sorunum şu; 2006 yılından bu yana bir kafede sigortalı olarak çalışmakta iken iş verenim işlerinin iyi gitmediğini ve mevcut olan işletmeyi kapatıp başka bir semte taşıyacağını söylerek beni işten çıkartımştır. İşverenimin kardeşi ise başka bir semtte ayrıca kafe çalıştırmakta olup beni tekrardan onun yanında işe başlatmıştır. Beni işten çıkartmasına rağmen işletmesini kapatmayıp mevcut faaliyetine devam etmektedir. Ben şu an kardeşinin işletmesinde çalışmaktayım. Ancak buradaki mevcut koşullar,çalışma saatleri ve ulaşım sorunu beni 1 ay içerisinde psikolojik olarak etkilemiştir. Diğer taraftan eski çalıştığım yer nasılsa kardeşimin yanında işe başladı diye tazminat konusunda hiç bir şey söylememiştir.
İş hukukuna göre tazminat hakkım doğuyor. Ancak bu konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Eski çalıştığım kafede 2092 günlük sigortam var. 03.10.2006 sigorta girişim. 31-01-2012 çıkış yaptılar. 1 Şubat ile de yeni yerde sigorta girişim yapıldır.
Eski iş yerim ile oturup tazminatımı konuşacağım;
Eski iş verenimin tazminatımı vermemesi durumunda ne yapmam gerekiyor.
Bu durumda izleyeceğim adımları yazarsanız sevinirim.
Cevap: Tazminat hakkımı almam konusunda
İşten çıkarken 1tazminatımı ve diğer haklarımı eksiksiz olarak aldım" anlamına gelen "ibraname" imzaladınız mı?
Hayır efendim Böyle bir evrak imzalamadım. Ama muhasebecileri kendim çıktım gibi çıkış göstermiş sanırım.
Siz bir işten çıkmış ve hemen başka bir işe girmişsiniz. Bu durumda hakim "daha iyi bir iş bulup çıktı" diye düşünebilir. Üstelik çıktıktan sonra çok uzun bir süre hiç bir girişimde bulunmamışsınız. Dolayısı ile şimdi "ben kendim çıkmadım, işveren çıkardı" dediğinizde bunu sizin ispatlamanız gerekiyor diyer düşünüyorum.
Sonuç olarak; işverenin sizi işten çıkardığını nasıl ispat edebilirsiniz?
Sizin çıkmadığınızı, işverenin sizi çıkardığını kanıtlayacak delil ya da şahitleriniz var mı?