20 yasinda genc kiza biber gazi sikilarak hurriyetinden ali koymanin cezasi varmi
Printable View
20 yasinda genc kiza biber gazi sikilarak hurriyetinden ali koymanin cezasi varmi
Siz kısaca sormuşsunuz bende kısaca cevap vereyim; evet var.
Biber gazı etkisiz kılma için kullanılır ya peki sonra ne oldu?
Etkisiz kılmak için bir sebep gerek. birisi bana saldırsa; ben de sağlığımı, canımı ya da malımı korumak adına biber gazı ile etkisiz hale getirdiğimde bu insanın kendini savunmasıdır.
Ancak bana karşı tehdit oluşturmayan birisine biber gazı sıkarsam başka hiç bir şey olmasa bile bu bir "saldırı" dir.
Zaten kız kaçırma diye konu açılmış, yeterince açık değil mi ?
Alıkoyma suçunun yanında yaralama, öldürme, tecavüz vs. diğer suçlar da oluşabilir. Bu durumda sadece alıkoymadan bahsedilmez. Alıkoyma, suçun icrai hareketlerinden biri de olabilir.
Diğer yandan üyenin soruyu "kız kaçırsam ceza alır mıyım" gibi sorduğunu hissettim. Ancak cevap gelmediğinden yorum yapamıyorum.
Arkadaşlar eylemin gerçekleşip gerçekleşmediği bilgisi yok ancak size karşı saldırı yoksa birisini zorla etkisiz hale getirmeye çalışmak ceza gerektirir bu yüzden daha önceki yorumlara atıfda bulundum.Böyle bir eylemin teşebbüs aşamasında kalması bile ceza gerektirmez mi ki sonrasını düşünelim.
Saygılarımla.
Belirttiğiniz tek başına dahi suç. Sadece ihtimalleri değerlendirmeye çalışıyoruz.
Teşekkür ederim. :)