-
Vekalet Ücreti
Dersane taksidinin son taksidini ödediğimizi sanıyorduk meğerse ödememiş dersane de güya bize mesaj atmış durumu bildirmiş halbuki ne mesaj attılar ne de aradılar şimdi avukat aradı 275 TL normal dersane taksidi buna vekalet ücretini falan ekleyerek 490 TL ödeyeceksiniz diyor bu doğrumudur yapılan biraz fazla geldi bu ücret bana ?
-
Cevap: Vekalet Ücreti
Dersane mesaj ve başka bir yolla bilgi vermek zorunda değildir tamamen onların insiyatifine bağlıdır. Bunun dışında, verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarı ile borç icraya konmamış, avukat direkt olarak sizi arayarak ücreti almak istemiş. Bu durumda karşı vekalet ücreti doğmaz, yaptığı şey asıl alacağı sizden müvekkili adına istemesidir. Bu işten ötürü avukat ile müvekkil dersane arasında bir avukatlık ücreti doğar. Eğer avukat sizin borcunuzu icraya koyar ve tebligat şeklinde bildirilirse, bu sefer karşı vekalet ücretini, icra masraflarını, asıl alacağı ve faizi ödemek zorunda kalırsınız.
-
Cevap: Vekalet Ücreti
kusura bakmayın yeni konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum. şimdi ben bir belediyenin hukuk işlerini takip ediyorum. benden önceki avukatın başlattığı bir dosya var fakat o ayrıldığı ve dosyaları ben devraldığım için ben devam ediyorum. ilgili herhangi bir dosyanın karşı tarafı benim bu husustaki vekalet ücretini talebime tuhaf bir şekilde itiraz etti diyor ki vekalet ücreti için hukuki yardım şarttır gerekli hukuki yardımı sen değil önceki avukat yapmış talep edemezsin bununla ilgili var mı aklınıza gelen herhangi bie yargıtay kararı ya da herhangi hukuki mevzuat...şimdiden söylim azil durumu sözkonusu değil..sadece benden önceki ayrıldı şimdi ben bakıyom...