3.yargı reformu ile ilgili
ÖNCELİKLE MERHABA
3.yargı reformu
Benim sorum üst sınırı 5 yıl olan cezalar ertelenecekmiş benim dayım 4 yıl 4 ay ceza aldı suan cezaevinde yasa ona da vuruyomu yani bu yasa yürürlüğe girdiğinde tahliye olabilir mi
Sadece Basın cezaları için mi olucak yoksa
Cevap: 3.yargı reformu ile ilgili
Hukuk alanında yapılan reformlar ve dolayısıyla yeni yargı reformları o kadar çok ki biz hukukçular da takip edemez olduk. Hergün yeni bir yasa değişikliği, hergün yeni bir mevzuat. Bir ülkenin oturmuş hukuk düzeni ancak bu kadar karmaşaya itilir.
bende uğraşıyorum aynı sorura cevap almak için ama hukukçular dahi sallıyoronlareda bilmiyor
KAÇAK ELEKTRİK HIRSIZLIKTAN ÇIKACAK
- Türk Ceza Kanunu’na göre hırsızlık suçu kapsamına giren ‘kaçak elektrik kullanma’, yeni düzenlemeyle TCK. 163. Madde, ‘karşılıksız yararlanma’ kapsamına alınacak. Hırsızlık sayılırken öngörülen 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası değişmeyecek. Ancak borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmeyecek. Aynı suçun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda kişi hapis cezası alacak.
Bu madde bu suçtan dolayı sicilleri bozulmuş insanları etkilermi yani şu şekilde bu suçtan ceza alan kişiler ömrünün sonuna kadar güvenlik görevlisi ve devlet memuru olamıyorlardı suçun kapsamı değişince TCK. 53. maddesindeki sorun ortadan kalkmış olurmu