Cevap: İştirak nafakası açma
1. 18 Yaşınızı doldurduğunuz için hem babanıza hemde annenize yardım nafakası davası açabilirsiniz. Barodan ücretsiz avukat talebinde bulunabilirsiniz.
2. Anne ve babanız boşanırken velayetiniz kime verildi. Ayrıca mahkeme sizin için iştirak nafakasına hükmetmedi mi?
Öncelikle teşekkür ederim.Benim ve abimin velayeti anneme verildi.Annem boşanma davası sırasında nafaka ve tazminat davası açtı ve kazandı.2005 yılına kadar aldık ama çok cüzi miktar ve hacizli aldığı için işe girince iptal ettirdi.Bu annemin kararıydı.Tek başına bize yetişimeye çalışıyo.Bu benim kararım kendi adıma bu davayı açıcam.
Anneniz çalışmaya başladığı için annenizin aldığı nafakanın kesilmesi normal. Ancak babanız sizin için hükmedilen iştirak nafakasını siz 18 yaşını dolduruncaya kadar ödemek zorunda. Siz şimdi 18 yaşınızı doldurduğunuz için yardım nafakası talebiyle dava açacaksınız.
Bu arada babanızın size ödemediği son 5 yıllık nafakaları alabilirsiniz. Öğrenci olduğunuz için alacağınız miktar sizi rahatlatacaktır. Bu konuyu avukatınızla görüşmenizde fayda var.